„Tema intervjuu koos Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Konstantin Kossatšjoviga telekanalile Russia Today on elementaarseks näiteks, kuidas Euroopa poliitikut võidakse Moskvas panna väga ebamugavasse situatsiooni,“ kirjutab Mihkelson oma blogis.

Mihkelsoni sõnul oli van der Lindenil võimalus neile suunatud küsimustele vastata ka tasakaalukamalt, kuid ometi valis ta Venemaad toetava ja soosiva positsiooni.

Mihkelson ütles, et endise kolleegi seisukohad ei olnud talle siiski suureks üllatuseks.

„Paraku on ta viimasel paaril aastal silma paistnud läbinähtava sümpaatiaga Venemaa suunal. Kas seda hoiakut mõjutab ka tema perekonna väidetavad majandushuvid Venemaal, seda teab ta mõistetavalt ise,“ selgitas Mihkelson.

Van der Linden kritiseeris eile antud intervjuus teravalt Eestis iga-aastaselt augustis korraldatavat Erna retke sõjaväelist võistlust kui natsismi sümbolit. Ta lisas ka, et kavatseb läbi ENPA Eestile poliitilist survet avaldada ning sellele teemale ohtralt tähelepanu pöörates poliitilise debati algatada.

Van der Linden nõustus saatejuhiga ka selles, et Vene vähemuse õigused Eestis on väga piiratud ning lubas Eesti ametivõime selles osas korrale kutsuda.