“Põhiline probleem on, kas Euroopa Parlamentaarse Assamblee presidendile on sellised seisukohavõtud kohased,” ütles ENPA Eesti delegatsiooni endine juht Mihkelson Päevaleht Online´ile.

“Tavaliselt on sellised (rahvusvahelise organisatsiooni eesotsas – toim.) poliitikud neutraalsed,” ütles ta ja lisas, et Lindeni seisukohavõtud on seni selgelt mitteneutraalsed olnud ning teeninud Vene propaganda huve.

Kommenteerides Lindeni kriitikat aprillikriisi ajal ning suvise Erna retke mahategemist, ütles Mihkelson, et Linden oleks võinud küsimust vähemalt Eesti poliitikutega arutada.

“Üldist positsiooni võttes ei kuma läbi neutraalsust – eeldaks, et ta meie poliitikute positsiooni kuulda võtab,” ütles Mihkelson.

Aprillikriisi ajal kritiseeris Linden pronkssõduri mahavõtmist ilma, et oleks Eesti poliitikutelt aru pärinud või nendega konsulteerinud. Eilsel pressikonverentsil ütles Linden dikteerivalt, et kirjutas peaminister Andrus Ansipile kirja, et too võtaks pronkssõduri teisaldamiseks aega ning püüdleks konsensuse poole. Ta kahetses, et Eesti ei austanud surnute mälestust. Ja kui teda otse tsiteerida, siis olevat “Euroopas laialt levinud rahuolematus Eesti valitsuse tegevusega selles kriisis”.

Augusti alguses kritiseeris Linden ka Vene telekanalis Russia Today Erna retke korraldamist, mis tema hinnangul on natsistlike sugemetega.

Võimalikud majandushuvid

Lähtudes Lindeni Venemaa sümpaatiast, arutles Mihkelson augustikuus oma blogis, et Lindeni hoiakut võivad mõjutada majandushuvid Venemaal.

“Kas seda hoiakut mõjutab ka tema perekonna väidetavad majandushuvid Venemaal, seda teab ta mõistetavalt ise,” kirjutas ta.

Eile lükkas Linden kahel korral need kuuldused ümber. “Mul ei ole Venemaal majanduslikke huve,” ütles ta.
Seejärel teatas ta, et kohtus eile hommikul Mihkelsoniga ning viimane oli tema ees vabandanud.

Mihkelson leiab siiski, et nende eilne kohtumine oli väga põgus ning seejuures ta ei vabandanud, vaid ütles Lindenile, et ENPA presidendina on tema käitumine on kohatu.

Mihkelson ei soostunud ei Lindenile ega ka Päevaleht Online´ile paljastama oma allikaid, kellelt pärineb teave Lindeni võimalike majandushuvide kohta Venemaal. Ta ütles vaid, et allikad pärinevad Strasbourist ning on Lindenile lähedalseisvad isikud.