Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius ütles ETAle, et kaks tundi hiljem allkirjastavad Pärnu linnapea Einar Kelder, mereväe staabiülem mereväe ülema ülesannetes leitnant Ahti Piirimägi ja Vambola komandör leitnant Sten Sepper koostöölepingu, mille kohaselt hakkab laev sõitma kord aastas Pärnusse.

Pärnu linna delegatsioon hakkab käima kord aastas Tallinna miinisadamas Vambolat külastamas.

Laupäeval kella 12-16 on Vambola avatud kõigile külastajatele.

Pärnu linnavalitsus nõustus Eesti mereväe ülema kaptenleitnant Jaan Kapi ettepanekuga anda Vambolale Pärnu linna vapp. Laev tehti Saksamaal korda ja moderniseeriti, seal kinnitati alusele ka Pärnu linna vapp. Tava järgi on igal Eestis oleval laeval oma linn, mille vappi laev kannab.

Saksa mereväelt kingitusena saadud miinijahtijad Wambola anti anti Eestile pidulikult üle 9. oktoobril Admiraliteedi basseinis.

Miinijahtijate varustus võimaldab lisaks merepõhjas olevate objektide avastamisele teha lõhkekehad ka kahjutuks.

Laevad on ehitatud 1957. aastal ning põhjalikult renoveeritud 1978- 1979. aastal. Laevade varustuses on sonar ja robotkaamera, relvastuseks 40-millimeetrine Bofors kahur. Saksa merevägi ja mereväearsenal kulutasid ligi 2,5 miljonit Saksa marka, et tagada miinijahtijate kohene operatsioonivalmidus.

Sama klassi miinijahtijad on osalenud ka Aadria merel lõhkekehade kahjutukstegemisel hiljutiste Kosovo operatsioonide käigus.