Kuigi võib ju jääda mulje, et Bernatski on rääkinud, asjaosalised kommenteerinud, Eesti Olümpiakomitee moodustatud komisjon rääkinud ja edasi pole enam midagi teha, siis meie usume, et oleme jõudnud paljastada vaid ühe osa Eesti spordis toimunud tegudest. See tee pole sugugi lõpuni käidud.

Me näeme ja tajume, et Eesti spordis ja selle ümber on inimesi, kes ei ole tegelikult Bernatski loo maksimaalsest uurimisest huvitatud. Nagu on ka neid, kes igal sammul püüavad ta avameelsust naeruvääristada või pisendada. Me tunnistame, et 100% ei ole meil õnnestunud ta juttu tõestada. Samas me oleme lugenud ja vaadanud, kuidas Bernatski süüdistatavad muudavad oma seisukohti, leiavad mälust ootamatuid detaile, vaikivad või lasevad oma kehakeelel teha enda eest ära töö, mida ka ükski sõna ei suudaks väljendada.

Eesti Päevalehe ja Delfi ajakirjanikud, aga eelkõige Kärt Anvelt, on teinud ära hiiglasliku töö ja rääkinud kümnete inimestega, et Bernatski loosse tuua vajalikke detaile ja fakte. Meil on mitu asja veel varuks, kuid lõviosa inimestest möönab, et dopingusüüdistusi peab edasi uurima ja et nad on pigem kindlad, et meie sport pole nii puhas nagu räägitakse.

Märgid ja sõnad näitavad, et Eesti spordis on doping aastaid siiski mänginud teatud rolli. Kas suurt või väikest - seda me veel ei tea. Aga on fakt, et Vitali Bernatski on lahti kiskunud laeka, mille avamist teatud inimesed ei taha. Puhas sport on püha väärtus. Selle saavutamise või teadasaamise  nimel peavad kõik vaeva nägema. Põgenemine, vaikimine või nn unustamine ei ole lahendused. Elu on näidanud, et tõde võidab.

Sõltumata, kas selleks kulub aasta või rohkem aega. 

Head lugemist ja meenutamist!

Aga kõik teie, kes te tahate siiski veel midagi öelda või kellel on mälu taastunud või julgus iseenda üle võitu saanud, kirjutage meile kart.anvelt@epl.ee või urmo.soonvald@epl.ee