Erakonna tunnuslause „uus algus“ markeerib Mikseri sõnul nii partei uuenemist, värskeid tulijaid, uuenenud juhtkonda kui ka üllatavaid kandidaate, teatas erakond.

„Aga eelkõige tähistab ta seda, et SDE kohus on kasvada, areneda ja saada Eesti poliitika põhitegijaks. Ja seda mitte seetõttu, et meie vajame võimu, vaid sellepärast, et Eesti vajab rohkem sotsiaaldemokraatiat. Eesti hangunud poliitiline mõte vajab restarti. Eesti kinni jooksvad primitiivsed majanduslahendused vajavad värske pilguga üle vaatamist,“ rääkis Mikser.

Mikseri kinnitusel vajab Eesti uut algust ka selles osas, mis puudutab kodaniku ja riigi kahekõnet, millest tänase valitsuse võimuajal on saanud pigem riigi ülbitsev monoloog.

Mikser osutas sellele, et Keskerakonna ja tema juhi tegevuses on palju sellist, mida on raske heaks kiita või vaikides taluda.

„Ma tahaksin loota, et see hiljutine raputus lõi ehk ka Keskerakonnas õhu liikuma. Kinnitan, et SDE on valmis otsima koostööd uueneva, oma siseprobleeme lahendada suutva Keskerakonnaga. See on vajalik, et tuua see oluline erakond ja tema valijad, sealhulgas oluline osa vene emakeelega valijaist, isolatsioonist välja ja anda nende häältele tegelik väljund ka riigi asjade otsustamisel,“ sõnas Mikser.