Eesti arstide liit saatis sotsiaalminister Hanno Pevkurile avaliku kirja, milles seisab, et arstid on kasvava murega jälginud sotsiaalministeeriumi passiivsust tegelemisel nn seagripi epideemiaohuga, vahendas KUKU raadio.

Arstid leiavad, et kuna haigestumise vastu on olemas tõhusat kaitset pakkuv vaktsiin, näitab selle tellimisega hilinemine kahjuks kas sotsiaalministeeriumi tegevuse ebakompetentsust või hoolimatust rahva tervise suhtes.

Arstid soovivad konkreetset vastust küsimusele, mitme nädala jooksul jõuab vaktsiin Eestisse.

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet ütles, et arstide süüdistused ei ole põhjendatud ja ministeerium ei ole passiivne. Normet ütles, et plaan on vaktsiini vähemalt riskirühmadele hankida.

Normet ütles, et täna ei saa ta vastata, millal vaktsiin kohale jõuab, aga juba järgmisel nädalal annab ministeerium teada, millal esimesed partiid tulevad. Kindel plaan on vähemalt 200 000 doosi kättesaadavaks teha ja kindlasti jääb vaktsiini hankimine selle aasta sisse.

Normet märkis, et samas on positiivne, et Eesti arstid on veendunud, et vaktsiini tuleb hankida. Näiteks Lätis on arstid selle vastu, et nappe vahendeid uue vaktsiini hankimiseks kasutatakse.