Indrek Sirel on sündinud 1970. aasta 16. jaanuaril Tallinnas ning on lõpetanud Moskva Kõrgema Üldvägede Sõjakooli, kindralstaabiohvitseri kursused Ameerika Ühendriikides ning kõrgema juhtkonna erikursuse Soomes, teatas kaitseministeerium Päevaleht Online'ile.

Kolonel Sirel on alates 1993. aastast teeninud erinevatel ametikohtadel Kalevi ja Viru üksik-jalaväepataljonides, kaitsejõudude peastaabis, Afganistanis rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude staabiohvitserina ning Scoutspataljoni ülemana.

Alates 2006. aasta oktoobrist on kolonel Sirel maaväe staabi ülem ja maaväe ülema kohusetäitja.

Selle aasta veebruaris andis president Toomas Hendrik Ilves Indrek Sirelile koloneli auastme.

Juunikuust pidi kolonel Sirel asuma õppima USA armee sõjakolledžisse.

Viimane väeliikidest saab ülema

21. veebruaril määras kaitseväe juhataja Ants Laaneots maaväeülema kohusetäitjaks vastuolulise kindral Alar Lanemani, mille peale lubasid mitmed ohvitserid ametist lahkuda.

Laneman palus kaitseväe juhatajal tema maaväe ülema kohusetäitjaks määramine tagasi võtta, kuna soovib töötada ainult operatiivosakonna ülemana.

Maavägi on seni viimane Eesti väeliikidest, mida juhib kohusetäitja. Eelmise aasta märtsis nimetas president Ilves õhuväe ülemaks brigaadikindral Valeri Saare ning novembris mereväe ülemaks mereväekapten Igor Schvede.

Vastavalt põhiseadusele ja rahuaja riigikaitse seadusele nimetab ja vabastab president valitsuse ja kaitseväe juhataja ettepanekul ametist kaitseväe juhtkonna, st kaitsejõudude peastaabi, Kaitseliidu ning väeliikide ülemad.