Venemaal viibivat kultuuriministrit täna tabada ei õnnestunud, kuid tema asemel vastas küsimustele asutuse meedia- ja autoriõiguse osakonna juhataja Peeter Sookruus, kelle sõnul pole nende asi kommenteerida ERR-i otsust teha teleülekanne Solarise keskuse avaürituselt.

„Järelevalvekohustus avalik-õigusliku rahvusringhäälingu tegevuse üle on ERR nõukogul, mis ongi kutsutud ja seatud ERRi tegevuse üle järelevalvet teostama,“ ütles Sookruus ning lisas, et seega pole rahvusringhäälingu saateid ja programmipoliitikat puudutavad otsused kultuuriministeeriumi arvustada.

„ERR on oma programmi loomisel ja edastamisel sõltumatu ning küsitud teema ei kuulu kultuuriministeeriumi pädevusse,“ sõnas Sookruus.

ETV kavas on reede õhtuks kella 20.05 märgitud Solarise keskuse avakontsert, kus astuvad üles näiteks Vanemuise orkester, baleriin Nashua Mironova, Tanel Padar ja The Sun, trikimees Jürgen Veber, Koit Toome, Lauri Liiv, Maarja, Gerli Padar ja Märt Agu & Co.

ERR-i nõukogusse kuuluv ning riigikogu kultuurikomisjoni juhtiv Peeter Kreitzberg ütles eile, et tema hinnangul ei peaks rahvusringhääling Solarise keskuse avamisest teleülekannet tegema.

Solarise keskusesse tuleb ERR-i stuudio

Keskusesse rajatavast stuudiost hakkab kõigepealt eetrisse minema saade Ringvaade.

ETV meelelahutussaadete juht Mart Normet ütles, et uue stuudioruumi otsimisel kaaluti ka teisi kohti, mille seas oli nii tavalisi kaubanduskeskusi, vanalinna maju kui ka kõrghooneid.

„Solarisega sai määravaks see, et nende pakkumine oli kõige paindlikum, kuna maja ruumiplaan oli veel aasta eest lahtine,“ lisas ta.

„Solaris toetab suurepäraselt ka meie peamist eesmärki - olla päevakajalise ning pidevalt muutuva saatega eetris linna keskusest, elu ja inimeste keskelt,“ ütles Normet.

ETV käsutuses saab Solarise keskuses olema 74 ruutmeetrit, millest umbes pool on tehniline pind, millel asub näiteks masinaruum, valgustaja koht, helipult ning grimminurk.

Normeti sõnul läheb stuudio väljaehitus läheb maksma 1,3 miljonit krooni ning tehnikainvesteering tehakse umbes miljoni krooni ulatuses. Leping Solarisega on sõlmitud viieks aastaks.

Normeti sõnul on enne esimese saate eetrisse minekut vaja teha veel mitu nädalat väga pingelist tööd ning lõplikku ümberkolimise kuupäeva on praegu vara välja öelda.