Eelmise aasta kevadel käivitas Riigimetsa Majandamise Keskus projekti, mille käigus paigaldati suve lõpus Vihterpallu 5 seirekaamerat, teatas Kuku Päevaleht Online'ile. Kokku läks tuleseiresüsteemi rajamine RMK-le maksma üle kaheksa miljoni krooni.

Tänasest põlengust sai päästeamet informatsiooni siiski mitte seirekaameratest, vaid põlengust teatas telefonile 112 helistanud inimene.

Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Monika Kopti vastas Kuku arupärimisele seirekaamerate kohta, et kaamerad on töökorras ja nende abil fikseeriti ka põleng.

Kopti märkis, et põlenguhäire saadi praktiliselt samal ajal kui päästeametisse oli tehtud kõne põlengu kohta. Ta lisas, et on tänuväärne, et inimesed on tähelepanelikud ja annavad põlengutest kiiresti teada.

Seirekaamerate projekti käivitamise eel väiteti, et süsteem aitab põlengud avastada võimalikult varajases staadiumis.

Vihterpalu metsapõleng levib kiiresti

Kustutustöödel osalevad päästemeeskonnad Põhja-Eesti Päästekeskusest ja Lääne-Eesti Päästekeskusest, teatas päästeamet Päevaleht Online'ile.

Kustutustöid teevad ka piirivalve lennusalga helikopter ja kaitsejõdude lennuk, õhtuks lisandub kustutustöödele veel üks lennuk.

Viimati põles mets Vihterpalus ulatuslikumalt 1992. aastal, siis ulatus põlengupindala umbes tuhande hektarini ja 1997. aastal, kui tuli levis metsas umbes seitsmesajal hektaril.

Põlengupiirkonda elumajasid ei jää ning tuli inimesi ei ohusta.