-Nordecon Infra suhtes on algatatud kriminaalasi seoses kahe maanteeameti riigihanke võimaliku konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega. Eile toimus käis kapo ka majandusministeeriumis. Mida sealt otsiti?

Praegu saan öelda, et küsimuse all on teedehanked. Eelkõige Kose-Aruvalla oma. Teeme maksimaalset koostööd, et kõik küsimused saaksid vastused ja kõik oleks avalik.

Oluline on see, et olen kaitsepolitsei direktori ja riigi peaprokuröri käest küsinud, et kas keegi ametnik on midagi teinud omakasu ajendil, siis olen vastuseks saanud selge ei.

Eks ta on nagu esialgse asjaga ikka. Selge on see, et ehitajad omavahel võitlevad. Kose-Aruvalla hanke protsess on olnud niivõrd keeruline, nagu ka mitmed varasemad asjad. On ette tulnud erinevaid risti-rästi vaidlustusi. Maanteeamet on ikkagi ajanud seda poliitka, et ehitajate võistlus ja surve erinevate riigiametnike suhtes ei ole aksepteeritav. Aga soovime ikkagi teid ehitada, mitte käia ainult vaidluskomisjonides.

-Saab siis öelda, et ükski majandusministeeriumi ametnik ei ole midagi valesti teinud?

Ma ei saa seda öelda. Erinevate teehangetega tegeleb kümneid ametnikke. Minu jaoks on oluline esimene teadmine see, et omakasu ajendil ei ole mitte midagi tehtud. Kui me räägime kriminaaluurimisest, siis on oluline, et mis on ajend ja kuriteokoosseis, millest jutt käib.

Loodan, et uurimine on kiire. Kõik küsimused peavad saama vastused. Kahtlemata kui on mingeid kahtlusi kantsleri või kellegi teise osas, siis minu soovitus neile on see, et maksimaalselt suhelda avalikkusega ning rääkida täpselt, mis need küsimused tõstatatud on. Samas ma ei tea kui suuri piire kriminaalmenetlus seab.

-Kas seda omakasu ajendit ei ole täheldatud ainult ministeeriumi osas?

Kapo peadirektor vastas mu küsimusele, et kas mõni ametnik on midagi teinud omakasu ajendil. Vastus oli ei. Teedega tegeleb põhiliselt maanteeamet, ju siis see vastus kehtib ka nende kohta.

See on väga oluline teada, sest antud juhul peab järelikult midagi muud olema. Mis see siis on? Omakasu ajend ei ole. Olen ka muid küsimusi esitanud ning loodan, et saan võimalikult kiirelt vastused. Kui keegi on midagi valesti teinud, siis tuleb ka vastutada.