Küsitlus toimus teist aastat, mullu oli vastanuid 451. Nagu eelmisel aastalgi sai ministreid hinnata kümnepallisüsteemis, samuti võis välja tuua olulisi tegusid ja tegematajätmisi. Kuna aasta jooksul ministrid vaheldusid, sai hinnata neidki, kes postilt lahkunud.

Et oleks, mida rahva arvamusega võrrelda, esitasin kõigile ministritele kolm lihtsat küsimust. Nimelt:
• Mitme punktiga kümne palli skaalas hindate enda tegevust ministrina?
• Millised on Teie töös ja haldusalas suurimad õnnestumised, millest on Eesti riigile on suurt kasu võrsunud?
• Millised on Teie töös ja haldusalas suurimad ebaõnnestumised, millest on Eesti riigile suurt kahju tõusnud?


Rõhutasin kaaskirjas: eeldan maksimaalselt kolmelauselisi vastuseid. Tulem oli hämmastav. Mõni minister muutus Tammsaareks ja esitas enese kiitmiseks lõigupikkusi lauseid. Teine näitas matemaatilist pandlikkust - tema jaoks tähendas kolm kahtkümmet.

Hulganisti, nagu mullugi oli neid, kes miljoneid julgevad liigutada, aga enesele hinnet panna ei julge.
Nagu mullugi näitasid rahva arvamused, et esikohale tuleb selge ja ausa jutuga minister, kes on vajadusel ka enesekriitiline. Aasta eest oli see Ivari Padar, kes nüüd platseerus teiseks. Need, kellele heidetakse ette segast eneseväljendust või suisa ülbust asuvad edetabeli tagaotsas.

Enamik ministreid parandas enese tabelikohta võrreldes mullusega. Suurimad langejad olid Urmas Paet miinus 11 kohta ja Rein Lang miinus 9 kohta.

1. Jaak Aaviksoo - 5,9 punkti kümnest
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: 8
Keskmine hinne 2009: 5,9 ja 1. koht
Keskmine hinne 2008: 5,4 ja 3. koht
Muutus: + 0,5 ja + 2 kohta

Õnnestumised enda arvates Eesti missioonisõdurite silmapaistev teenistus on toonud meile tunnustust kõigi liitlaste seas. Sõjalise riigikaitse 10-aastane arengukava. Vabadussõja Võidusammas on avatud, avamispidustused näitasid: rahvas hoolib riigi vabadusest, austab selle kaitsjaid.

Ebaõnnestumised enda arvates 

Eesti kaotas 3 kaitseväelast langenutena, mitukümmend sai haavata, see on korvamatu. Piinlik, et Vabadussõja Võidusamba valgustus nõudis põhjalikku garantiiremonti.

Õnnestumised rahva arvates Normaalne, rahulik, stabiilne, akadeemiline, sirgeseljaline, karm, nagu olema peab. Nii pikk ja ilus! Kaitses hukkunud sõdurite perede õigusi. Omab arenguvisioone, üllitab intellektuaalseid esseesid.

Ebaõnnestumised rahva arvates Mõttetu mees mõttetu sambaga, sellest saab ta kirstunael. Ka Aaviksoo peab oma risti kandma. Riigikaitseks ei jää sambakarnevali kõrval aega. Klaasjuraka jama on tõeline tünn, mitte enam ämber.

2. Rahandusminister kuni 21. mai 2009 - Ivari Padar - 5,6
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 5,6 ja 2. koht
Keskmine hinne 2008: 5,8 ja 1 koht
Muutus: - 0,2 ja – 1 koht

Õnnestumised enda arvates Eesti on üks väheseid EL riike, kes suutnud ellu viia mõistliku eelarvepoliitika. Rahandusvolinik Almunia kinnitus, et Eesti on ainuke, kellel on võimalusi euroga ühinemiseks aastal 2011. Meie pingutusi vaadatakse Euroopa Parlamendis kui imetegu.
Ebaõnnestumised enda arvates Ei olnud totaalset läbikukkumist, olid suured probleemid, töö jäi pooleli. Ka uus minister pole mingit kosmost välja mõtelnud, mis tõestab: olime õigel teel.

Õnnestumised rahva arvates Inimesed hakkasid tänu temale rahandusest aru saama, oma riiki usaldama. Rääkis, nagu on, säilitas oma mina, kindel maamees. Haruldane anne rääkida ebameeldivast usaldusväärselt. Universaalsõdur, sõdinud mitmetel rinnetel.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Sots, kes vaatab läbi sõrmede emapalga tõusule on vales erakonnas. Lasi jalga, manipuleeritav, selgrootu. Nõrgim minister. kes poleks meile iial eurot toonud. Arvas naiivselt, et sotside maailmavaate saab ühte panna röövkapitalistidega. Pügas omavalitsusi enam kui ministeeriume.

3. Majandusminister Juhan Parts - 5,5
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enesel tööle 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 5,5 ja 3. koht
Keskmine hinne 2008:5,0 ja 6 koht
Muutus: + 0,5 ja + 3 kohta

Õnnestumised enda arvates Ettevõtluse tugipakett on hoidnud, loonud tuhandeid töökohti. Energeetikas asjad tegudeni jõudmas. Eesti ehitab teid rohkem kui varem: Tallinn-Tartu; Tallinna Ringtee, Tallinna Peterburi väljasõit; Pärnu ümbersõit; Jõhvi - Kukruse; Viitna ümbersõit.

Ebaõnnestumised enda arvates Maksukoormus on tõusnud, see on ühiskondliku rahu hind.

Õnnestumised rahva arvates Mitte ühtegi lolli otsust. Tasakaalukas. Mõtleb riiklikult. Kõige rohkem ideid majanduse elavdamiseks, Eesti jätkusuutlikkuse tagamiseks. Hakkama saanud hea jalgpallikohtuniku stiilis liigselt välja paistmata.

Ebaõnnestumised rahva arvates Partsi seob teistega arusaam, et Eesti tuleb maha müüa. Lihula vari. Annab sõna-võtab sõna! Juhan, kus on uued töökohad? Ei saa hakkama isegi kolmesõnalise lause moodustamisega kuigi TRÜ cum laude lõpetanud. Eelmise ministri hale vari.

4. Haridusminister Tõnis Lukas 5,4
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 5,4 ja 4. koht
Keskmine hinne 2008: 5,2 ja 5 koht
Muutus: +0,2 ja + 1 koht

Õnnestumised enda arvates Valmis õppekavauuendus. Õpetajate palga alammäärad ei lange. Jääb noore õpetaja lähtetoetus. Doktorantide staatus ja õppetingimused paranesid. Täiskasvanud õppijate osakaal ühiskonnas tõusis hüppeliselt.
Ebaõnnestumised enda arvates Majandussurutise ajal pole olnud võimalik muuta ebaefektiivset ja enamusele üliõpilastest mitte kätte saadavat õppetoetuse süsteemi. Oluliste haridusuuenduste jaoks pole alati ühiskonnas üksmeelt leitud.

Õnnestumised rahva arvates Tegeleb õige asjaga - põhikooli ja gümnaasiumi lahutamisega. Härrasmees, alati uus ülikond. On pannud poliitikud õpetajaid kui jõudu kartma, säilitas õpetajate palgad. Näeb suht kõbus välja - ilmselt on eelarveprotsessis kõige vähem rapsida saanud.
Ebaõnnestumised rahva arvates Kooliga seotud inimeste kannatus on Lukase pärast katkemas. Ei valda teemat. Reformid reformide pärast. Ta visioonid kõlbavad ka Põhja - Koreasse - nii õõnsad on. Jutt isamaaline, teod hävitavad isamaad. Jäärapäine.

5. Siseminister kuni 21. mai 2009 - Jüri Pihl 5,2
Hinnang enese tööle 2009: 9
Hinnang enese tööle 2008: 4 - 5
Keskmine hinne 2009: 5,2 ja 5. koht
Keskmine hinne 2008: 5,3 ja 4. koht
Muutus: - 0,1 ja - 1 koht

Õnnestumised enese arvates Politsei-, piirivalve- ja migratsiooniteenistuse ühendamine. USAga viisavabaduse sõlmimine. Liiklussurmade ja tulesurmade oluline vähendamine.
Ebaõnnestumised enese arvates Ei meenu.

Õnnestumised rahva arvates Kõrgeimat turvatunnet tootnud siseminister. Tubli, kuid suhteliselt mõttetu. Raskel ajal sai päris korralikult hakkama. Hiilgav, monumentaalne väejuht. Liikluskultuuri parandaja. Karismaatiline ja arvestatav.
Ebaõnnestumused rahva arvates Päästjatele käru keeramine 12 h vahetusega. Reetur, läks keskerakonna tiiva alla! Asendas teenindusele orienteeritud politsei repressiivsega. Mida enam naeratab, seda arusaamatumaks muutub.

6. Peaminister Andrus Ansip - 4,8
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 4,8 ja 6. koht
Keskmine hinne 2008: 3,9 ja 9 koht
Muutus: + 0,9 ja + 3 kohta

Õnnestumised enda arvates Riigieelarve puudujääk üks väiksematest EL-is. Valitsussektori võlakoormus EL madalaim. Eesti on üks vähestest, kes loodetavasti suudab täita kõik kriteeriumid, mis võimaldaks liituda eurotsooniga 2011.
Ebaõnnestumised enda arvates Eelarvedefitsiit.

Õnnestumised rahva arvates Hea, et valitsus püsib. Käitub heas mõttes valitsejana, kindlakäelise kaptenina. Hoiab stabiilsust. Viib Eesti euroni. Eesti ei lätistu. Tubli järjekindluses. Suur lohutaja. Lause "Tule taevas appi!"
Ebaõnnestumised rahva arvates Hämaja, väsinud. Pioneerijuhi tasemel, puudub visioon ja isiklik arvamus. Ei kuula rahvast, toimib põikpäise lambana. Loob rikkurite riiki. Emapalgaga rahva solvamine. Jäärapäine mustlane. Autoritaarne. Iga ta samm on „ämber.“

6. Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder 4,8
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 4,8 ja 6. koht
Keskmine hinne 2008: 4,0 ja 8. koht
Muutus: + 0,8 ja + 2 kohta

Õnnestumised enda arvates Eelarve, kus kõik põllumajandustoetused kasvavad. Sammud turgude avanemise suunas. Käivitunud on asendustalunike meede.
Ebaõnnestumised enda arvates
Põllumeeste killustatus ei luba neil ühtse jõuna esineda. Ülimadalad kokkuostuhinnad. Väikeses, kuid siiski languses kodumaise toidukauba eelistamine.

Õnnestumised rahva arvates Peale Padarit teine minister, kes vaevunud põhitööga tegelema. Euroopa toetused kasvavad, sümpaatne. Raskel ajal suutnud hoida tootjate ninad veepinnal. Käib ikka põllumehi kaemas – asjalik.
Ebaõnnestumised rahva arvates Minister, ainult kohatäiteks! Põllumajandusele pole temast kasu ja põllumehed temale - naljanumber! Põllumeeste eest seisnud nagu Mart Laar. Lükatav-tõugatav. Põllumajandusest ei taipa midagi: hea kui pullil, lehmal vahet teeb.

8. Rahandusminister alates 4. juuni 2009 Jürgen Ligi - 4,6
Hinnang enese tööle 2009: loobus
Hinnang enese tööle 2008: polnud ametis
Keskmine hinne 2009: 4,6 ja 8. koht
Keskmine hinne 2008: polnud ametis

Õnnestumised enda arvates Ränga kriisi kiuste oleme parandanud eelarvepositsiooni ja esimest korda täitmas Maastrichti kriteeriume. Valusatele otsustele vaatamata mõistetakse rahandusalast vastutustunnet. Heas mõttes rahvusvaheline eristumine.
Ebaõnnestumised enda arvates Kriis ja eelarvedefitsiit. Rahandusministril on alati valusaid vastasseise.

Õnnestumised rahva arvates Usaldustäratavam kui eelkäija. Üllatavalt positiivne metamorfoos, kuidas erakonna klähvatsblogijast ministriks saades hakkas temalt asjalikku juttu ja tegutsemist tulema. Laristamist vältiv ja terve konservatiivsus. Tublit tööd teeb, et euro tuua!
Ebaõnnestumised rahva arvates Nii küüniline, et hirm tuleb peale. Järjekordne visioonita minister. Sobiv kui ühiskond vajab eksisteerimiseks diktaatorit. Puudub sotsiaalne närv, empaatia. Suurepärane isarolli eeskuju ja krokodillide kaitse komitee eestvedaja. Täidab riigi rahakotti vaesemate arvelt.

9. Siseminister alates 4. juuni 2009 - Marko Pomerants - 4,3
Hinnang enese tööle 2009: 7
Hinnang enese tööle 2008: polnud ametis
Keskmine hinne 2009: 4,3 ja 9. koht
Keskmine hinne 2008: polnud ametis

Õnnestumised enda arvates Koostöös ametiühingutega lahenduste leidmine suvise eelarvekärpe järgselt. Politsei ja piirivalveameti juhi ja prefektide kiire määramine ja PPA rakendamisprobleemide lahendamine. Liiklus- ja tulesurmade vähenemine, kuigi see au kuulub Jüri Pihlile.
Ebaõnnestumised enda arvates Suuri ebaõnnestumisi pole. Puudub sisuline debatt sisejulgeoleku prioriteetide üle.

Õnnestumised rahva arvates Katsub teha vajalikke kärpeid. Tundub, et on isegi peale maavanemaks olemist mõtlev inimene. Kohtla-Järve korruptsiooni rappimine.
Ebaõnnestumised rahva arvates Päästjate koondamine. Ansipi käsualune. Õõnestab sisejulgeolekut. Tehku parem pomeriime.

10. Sotsiaalminister alates 23. veebruar - Hanno Pevkur 4,2
Hinnang enese tööle 2009: 7
Hinnang enese tööle 2008: polnud ametis
Keskmine hinne 2009: 4,2 ja 10. koht
Keskmine hinne 2008: polnud ametis

Õnnestumised enese arvates Tõusid pensionid, alustas Töötukassa ja jõustus töölepinguseadus. Euroraha efektiivne kasutamine - Põhja-Eesti Regionaalhaigla uus korpus, otsused uute asenduskodude, erihoolekandeasutuste ja hooldusravi haiglate ehitamiseks.
Ebaõnnestumised enese arvates Sotsiaalmaksu alalaekumine, haigekassa kärped.

Õnnestumised rahva arvates Asjatundlik, tark, sisukas, julge. Selgitab arusaadavalt, asjalikult. Lootustandev poliitik. Positiivne üllatus, sümpaatne, inimlik. Võtab rahulikult ravimifirmade kampaaniat toppida meile kõigile vaktsiini sisse Tõi ministeeriumi kastanid tulest välja.

Ebaõnnestumised rahva arvates Tema moto on „haiged võiks ära surra ning töötud haigeks jääda ja ära surra.“
Emapalga piiri langetamisest keeldumine, naeruväärne riigi raha raiskamine. Riik, kus seagrippi diagnoositakse ainult lahkamisel, ei ole kultuurriik.

11. Kultuuriminister Laine Jänes - 4,1
Hinnang enesele 2009: loobus
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 4,1 ja 11 koht
Keskmine hinne 2008 - 3,8 ja 10. koht
Muutus aastaga + 0,3 ja + 1 koht

Õnnestumised enda arvates Setu leelo võtmine UNESCO esindusnimekirja. Laulu- ja tantsupeo eelarve päästmine kärpest, mis võimaldas korraldada seni suurima peo. Loometoetuste pikenemine. Koostöö Vene kultuuriministriga. Rahvusooperi uue maja ehitusarutelu algus.
Ebaõnnestumised enda arvates Protsendiseaduse eelnõu liiga aeglane menetlemine. Veel ei saa suunata protsenti avalike ehitiste rajamise summadest kunstiteoste ja disaini sihttellimiseks avalikku ruumi.

Õnnestumised rahva arvates
Kena ja särav inimene. Tubli koorijuht. Muuseumide majanduspoole liitmine. Kultuuri kaitsmine eelarvekõnelustel.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Eputrilla. Kui on laul su suvetöö, eks siis talvel tantsu löö. Laulupeol pulti trügimine oli ämber. Ei suutnud ära hoida skandaale seoses laulupeo repertuaariga, ei suutnud analüüsida, mis laulupeo esimesel päeval nihu läks. Kultuuri käibemaksu tõstmine.

12. Rahvastikuminister kuni 21. mai 2009 - Urve Palo 4,0
Hinnang enesele 2009: loobus
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 4,0 ja 12. koht
Keskmine hinne 2008: 3,4 ja 13. koht
Muutus aastaga + 0,6 ja + 1 koht

Õnnestumised enda arvates
Uued lasteaiad. Kodakondsuseksam sisulisem. 50 õigusakti vene keeles kättesaadavad. PBK diskusioonisaadete sari „Otsekõne.“ Tasuta eesti keele kursused. Rahvuskaaslaste programm ja infoportaal eestluse säilitamiseks välismaal.
Ebaõnnestumised enda arvates
Rahvastikuministri koha kaotamine. Rahvussuhete tõttu pingestunud ühiskonnas tunnetavad inimesed suuremat ebakindlust tuleviku suhtes. See mõjutab negatiivselt sündivust, on üks väljarände põhjustajaid.

Õnnestumised rahva arvates
Oli ta mis oli, nüüd on absoluutne tühjus. Tundus südamega integratsiooni juures olevat. Positiivne, elurõõmus, abivalmis. Üritas rahvusi lepitada – kahju, et seda ei loetud oluliseks. Tal puudusid ressursid aga suutis teema nähtaval hoida.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Palo ja rahvastikuministri institutsioon andsid kokku halva karmaga kombinatsiooni. Vene telekanalile raha jagamine. Tühitegevus minister. Poliitikuna toores.

13. Välisminister Urmas Paet 3,9
Hinnang enesele 2009: loobus
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 3,9 ja 13. koht
Keskmine hinne 2008: 5,5 ja 2. koht
Muutus aastaga: - 1,6 ja – 11 kohta

Õnnestumised enda arvates
Otsus korraldada 2010. aprillis toimub NATO välisministrite kohtumine Tallinnas. Tihedate suhete loomine USA uue presidendi administratsiooniga. Eesti valimine UNESCO Maailmapärandi komitee liikmeks ja ÜRO Majandus- ja Sotsiaalnõukogu asepresidendiks.
Ebaõnnestumised enda arvates
Kahju Eestile pole välisministeeriumi tegevusest tekkinud.

Õnnestumised rahva arvates
Endise kultuuriministri kohta isegi üllatavalt hea. Eesti on välispoliitiliselt tugev. Esinduskujuks sobilik.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Viisaskandaal. Olematu idapoliitika. Hambutu selgete seisukohtade väljaütlemisel, näiteks Nord Streami küsimustes.

13. Regionaalminister Siim Valmar Kiisler 3,9
Hinnang enesele 2009: 6
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 3,9 ja 13.koht
Keskmine hinne 2008: 3,0 ja 14.koht
Muutus aastaga: + 0,9 ja + 1 koht

Õnnestumised enda arvates
Miljard krooni euroraha regionaalarenguks. Maavalitsuste raamatupidamise koondamine Viljandisse. Haldusreform sai ühiskonnas toetuse.
Ebaõnnestumised enda arvates
Haldusreformi eelnõu jäi toppama poliitilise otsustamatuse taha. Ehkki elektrita kodude toetusprogramm käivitus, on see aeglaselt edasi liikunud.

Õnnestumised rahva arvates
Minister, kes alati ütleb avalikult välja, et haldusreformi vaja. Omavalitsustele raha -abi leidmine. Elegantsete ülikondadega trenditeadlik minister.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Õppigu kõigepealt ennast haldama! Ei suuda valdu liita ega lahutada. Vägivaldne vallaliitja. Paneb enese tallalakkujaid maavanemateks.

15. Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi 3,8
Hinnang enesele 2009: loobus
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009: 3,8 ja 15.koht
Keskmine hinne 2008: 3,6 ja 11.koht
Muutus aastaga:+ 0,2 ja – 4 kohta

Õnnestumised enda arvates
Tööd alustas Keskkonnaamet. Hoogustus (metsa)maade müük, seni söötis seisnu jõuab kasutusse. On käivitunud hulk üle-eestilisi vee- ja prügimajandusprojekte. Eesti osales aktiivselt Nord Streami keskkonnamõju hindamisel.
Ebaõnnestumised enda arvates
Me ei jõudnud Nord Streami osas soovitud tulemuseni.

Õnnestumised rahva arvates
Suuremate äpardusteta. Tulemuslik tegutsemine – keskkonnast räägitakse kogu aeg.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Pole kuulda ega näha. Hall. Keskkonnapoliitika takistab arengut. Ei suuda ohjeldada reostavaid ametkondi. Jättis saastekvoodid müümata. Nord Stream.

16. Justiitsminister Rein Lang 3,7
Hinnang enesele 2009: loobus
Hinnang enesele 2008: 0 (null)
Keskmine hinne 2009: 3,7 ja 16. koht
Keskmine hinne 2008: 4,2 ja 7.koht
Muutus aastaga: - 0,5 ja – 9 kohta

Õnnestumised enese arvates
Jõudis lõpule Eesti eraõiguse kehtestamine. Perekonnaseadus viimase kivina selles müüris. Äriregistri portaal, e-notar ja e-toimik, terves maailmas ainulaadsed IT lahendused, pälvinud rahvusvahelist tunnustust. Jõustus uus töölepingu seadus.
Ebaõnnestumised enese arvates
Ei õnnestunud alustada uue Tallinna Vangla rajamisega, sest Maardu poolt välja antud ehitusluba vaidlustati transiidifirma poolt. Lükkub edasi GULAG-i likvideerimine Eestis.

Õnnestumised rahva arvates
Väga aktiivne. Kaitseb inimeste vabadust rohkem kui õiguskantsler. Homoseksuaalide toetamine. Õiged asjad, valedes serveeringutes. Hoiab justiitsala professionaalsena.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Homoseksuaalide toetamine. Ehitab vanglaid ebasobivatesse kohtadesse. Tahab ajakirjanikke vangi panna, kurjategijaid vabastada. Palun vähem soolosid ja rohkem empaatiat! Viisaskandaal. Lapsesuu. Kohtunike äraostetavus.

17. Sotsiaalminister kuni 23. veebruar - Maret Maripuu 2,8
Hinnang enese tööle 2009: Küsiksin, mitme punktiga te hindate lenduri tegevust? Kui ta alla kukub kas, siis on „2“, kui maandub, siis on „5“. Kas teie arvates jääb sinna vahele veel palju hindeid?
Hinnang enesele 2008: loobus
Keskmine hinne 2009:2,8 ja 17. koht
Keskmine hinne 2008:3,5 ja 12.koht
Muutus aastaga: - 0,7 ja – 5 kohta

Õnnestumised enda arvates
Tagasime sotsiaaltoetuste- ja pensionidesüsteemi toimimise eelarvedefitsiidi ajal. Olulisemate sotsiaaltoetuste säilitamine.
Ebaõnnestumised enda arvates
Eelarvekärbete tõttu jäi liiga vähe aega info vahetamiseks nii maja sees kui partneritega. Inimeste teavitamine ei toiminud hästi kui käivitusid e-reformid.

Õnnestumised rahva arvates
Asjalik minister, kes julges Ansipile kohta näidata ja maha ta ka võeti. Kas on ministri süü, et mõned töötajad suures ministeeriumi seltskonnas valetavad, et töö tehtud.
Ebaõnnestumised rahva arvates
Küüniline ja ülbe. Liiga pehme. Parteisõdur ei saagi ministrina õnnestuda. Jamad pensionite ja puuetega inimeste rahadega.

Vastajate statistika
• 1040 vastanut, neist 66% mehed, mullu oli vastanuid 451
• 58 % vanuses 41 -80
• 42 % Tallinnast, 10 % Tartust
• 23 % keskastme spetsialistid , 18 % ettevõtte juhid
• 61 % kõrgharidusega