Mõisa sõnul on Kaarli puiestee uuendamine väga tähtis. "Kui vaadata seda Vabaduse väljakut praegu, siis minul on häbi. Väljak on täis slagbaumidega putkasid, kus toimub mingi väikeettevõtte omakäeline parkimiskorraldus," pahandas linnapea.

Alleed nimetas Mõis hambutuks puuderiviks, mida on sama kole vaadata kui tara või tenniseväljakute tribüünide tagust. "Täna on Tallinnal ülim aeg puud välja vahetada ja on ka rahalised võimalused. Mida täpselt teha tuleb, peavad ütlema spetsialistid," ütles Mõis.

Linnapea sõnul ei arva ta enam, nagu väikese poisina, et "suur puu on ilus puu ja väike puu paha puu". "Ma arvan, et see otsus, kas tuleb puud välja vahetada, tuleb üksmeelne teha. Puud peavad sinna jääma - kuulsite ise Firenze hartast. Kui parklat teha ei saa, siis järelikult ei tehta," ütles Mõis.

Tallinn on Kaarli puiestee haljastuse uuendamiseks selle aasta eelarvest eraldanud 3,4 miljonit krooni, millest asjatundjate hinnangul ei pruugi jätkuda isegi puude ostmiseks. Parkla rajamine Kaarli puiestee alla võib abilinnapea Priit Vilba sõnul maksta 30 miljonit krooni, kuid investorit ehituseks pole linn säästva arengu ja planeerimise ameti kinnitusel veel leidnud.

Mõis ei teadnud, kas linn peab uuesti tutvustama linnarahvale detailplaneeringut enne selle kinnitamist, sest pärast suvist avalikustamist on seda muudetud.