Laulupidu "Pevskoje pole" tõi kokku 86 koori Moskvast, Ukrainast, Valgevenest ja mujalt, lastekooride kõrval esines ka 400-pealine veteranide koor, vahendas Kuku raadio kultuurisaade Publikumärk.

Peo peakorraldaja Niina Basarova sõnutsi sündis laulupidu seetõttu, et ühe sealse kohaliku omavalitsuse liikme sugulased olid Eestist pärit, nii käidi Eesti pidu kaemas ja lõpuks otsustati sarnane üritus Moskvas läbi viia.

Külaliste seas võis näha ka eestlasi – kohal olid Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus ning Eesti kultuuriatašee Venemaal Andra Veidemann. "Kui ühes Moskva linnajaos peetakse eestlaste eeskujul laulupidu, mis võib kujuneda üle-Moskvaliseks või hiljem isegi ülevenemaaliseks, siis seda lihtsalt ei saa nägemata jätta," põhjendas Rõõmus.

"Kõik on muidugi teistmoodi kui meil, rohkem Venemaa stiilis – väljak on siiski meie omast veidi väiksem ja peaasjalikult on see pidu kooridele, pealtvaatajaid on vähem."

Andra Veidemann tundis rõõmu Eesti-Vene kultuurisuhete edenemise üle. "Me oleme hea seemne külvanud, kui see on meie töö," rääkis ta. "Kui muud sillad on ehk hapramad, siis võiks see olla laulusild, mis kaht rahvast ühendab."

Peo peakorraldaja Niina Basarova sõnutsi on Venemaa olnud alati laulumaa, pidu alustati nelja aasta eest vaid mõne üksiku kooriga. "Laul jagab headust, annab rahulolutunde ning ühendab inimesi," leidis Basarova. "Koorilaulu osa tuleb ka hariduses rohkem edendada," rõhutas ta.

Basarova sõnul plaanitakse tulevikus peole kutsuda ka Eesti koore.