Tamm ütles KUKU raadiole, et tegemist on haruldase 3-astmelise bastioniga, millist ei leidu üheski Eesti lähiriigis. Bastioni müürid lubati erandkorras lammutada, et ei tuleks muuta Vabadussõja võidusamba detailplaneeringut.

Tamme sõnul oleks lahendus see, kui tõsta võidusammas algselt planeeritust lihtsalt poolteist meetrit kõrgemale, samba asukohta muutma ei peaks. Ta lisas, et üles on kerkinud küsimus - kas ühte väärtust luues võib hävitada teise.

Tamm ei nimetanud leitud müüre ka salapäraseks ja vihjas, et arheloogiliste kaevamiste eel oli lihtsalt korralik kodutöö tegemata.

7. mail toimunud Muinsuskaitsenõukogu istungil lisati päevakorda erakorraline punkt Vabadussõja mälestussamba rajamisel väljatulnud Ingeri bastioni müüridest. Nõukogu liikmed olid mures, et monumenti ei saa rajada olemasolevate kultuuriväärtuste hävitamise hinnaga.

Leiti, et bastioni oletatava armatuuri ja esimese flangi laskevalli seespoolse tugimüüri väärtuse kohta tuleb tellida täiendavad ekspertiisid Kunstiakadeemia emeriitprofessor Rein Zobelilt ja Tartu Ülikooli kunstiajaloo lektor Kaur Alttoalt.

Nõukogu peab taunimisväärseks poliitikute käitumist, kus muinsuskaitse alal toimetamist survestatakse põhjendamatult ettemääratud tähtaegadega.