"Metsa seenele võib juba minna küll. Söögiseeni on praegu päris rikkalikult, aga mis edasi saab, oleneb kõik ilmadest," rääkis Vaasma Päevaleht Online´ile. Söögiseentest leidub tema sõnul praegu nii kukeseeni, pilvikuid kui ka puravikke.

Samas hoiatab Vaasma mürgiseente eest. Nimelt sai tänavu Tartumaal juba esimene inimene seenemürgituse, kui korjas šampinjoni pähe punakat narmasnutti. "Tavaliselt saavad need mürgised seened juunis otsa, aga tänavu leidub neid huvitaval kombel veel praegugi," seletas Vaasma. Punakas narmasnutt kasvab sageli kohtades, kus inimesed palju ringi liiguvad – näiteks aedades, parkides ja kalmistutel. Noorena on seen valkjas, kuid vananedes ja seistes tõmbub punakaks.

Augusti teises pooles saavad valmis ka erinevat värvi kärbseseened.

Ka RMK kutsub inimesi riigimetsa seeni ja marju korjama. RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul ei saa ametlikult öelda, et kõik riigimetsast korjatud viljad on mahetooted, kuna vastava tunnustuse annab taimetoodangu inspektsioon vaid kindlatele piirkondadele, kui on teada ka viljade tarneahel.

Sellest hoolimata vastavad riigimetsadest korjatud viljad tema kinnitusel kõikidele mahetoote tunnustele, sest RMK poolt rakendatud FSC säästva metsanduse standardi nõuetest lähtuvalt ei kasutata riigimetsades väetiseid, pestitsiide ega muid taimekaitsevahendeid.