Abilinnapea Taavi Aas väljendas nõutust, et ehitusbuumi ajal jõukaks muutunud ettevõtjad vilistavad reeglitele ning ei suvatse investeerida ehitusobjektide heakorda.
Aasa sõnul sätestab Tallinna heakorra eeskiri, et ehitus- ja remonditöö tegija on kohustatud vältima objektilt pori, prahi ning tolmu kandumist sõidu- ja kõnniteedele ning naaberkinnistutele.
"Selle tagamiseks tuleb katta objekti tööpind alates tellingute paigaldamisest ning rajada veoste vedamise alale kõvakattega sõidupind ning kindlustada territooriumilt väljuvate sõidukite rehvide puhtus neid pestes," selgitas abilinnapea.
"Räämas ehitusplatsid, millelt lähtuvad sadade meetrite ulatuses porised autojäljed, ei kujunda ettevõtjatest soodsat pilti. Oleme olukorras, kus linlaste heaolu kaitsmiseks tuleb rakendada rangemaid meetmeid," ütles Aas.
Munitsipaalpolitsei algatas väärteomenetluse Sakala keskuse ehituse (Merko Ehitus), Mere puiestee 1 (AS Maru Ehitus), Mustakivi tee ehituse (Tallinna Teede AS), Mäepealse 21a ehituse (AS YIT), Tammsaare tee 49 ehituse (Kaamos Ehitus OÜ) ning Tondi 51 ehituse teostajate suhtes.
Probleemiks neil ehitustel on pori kandmine kõnni- ja sõiduteele. Tondi 51 ehitusplatsil puudub ka nõutav tahvel töö teostaja andmetega ning süüdlane selgub menetluse käigus.
"Pealinna tänavate muutmine poriseks külavaheteeks tuleb lõpetada. Ehituskultuurita ettevõtted peavad ka edaspidi arvestama linna sanktsioonidega," kinnitas Taavi Aas.