Murru vanglas hakkavad edaspidi karistust kandma nelja kategooriasse jagatud kinnipeetavad, kelle riskiastme hindab justiitsministeerium madalaks.

Nii näiteks suunatakse just Murrusse liiklusalaseid kuritegusid toime pandud isikud ning vanemad kui 55-aastased kinnipeetavad, kellel pole tervislikke vastunäidustusi.

Lisaks peavad oma vangistusaja Murrus veetma seksuaalkurjategijad, keda ministeerium hindab samuti madalate riskidega kinnipeetavateks.

„Kui varem oli Murru vanglas püsivalt umbes poolteist tuhat vangi, siis tänase seisuga on neid vangla kinnises osas 479 ning avavanglas 28,” rääkis justiitsministeeriumi avalike suhete juht Ivi Papstel.

Tema sõnul suleti seoses ümberkorraldustega mitu vangla eluosakonda ning vahetati välja ka seal hoitavate vangide kontingent.

„Madalam riskiaste tähendab, et nende kinnipeetavate puhul on väiksem oht, et nad vanglas viibides paneksid toime uusi vanglaväliseid või –siseseid kuritegusid,” selgitas Papstel.

Tema sõnul pole nendele gruppidele vaja eraldi vanglat, vaid asi on lihtsalt selles, et nende puhul pole ka kõrgemate turvanõuetega vangla hädavajalik.

Pikemalt loe homsest Eesti Päevalehest.