Polikliiniku uus maja tähendab tuhandete laste jaoks kvaliteetset ja mugavat arstiabi, sest tänu lastehaiglaga liitmisele annavad samas nõu ka haigla erialatohtrid.

Beebidele rajati kolm võimlemissaali

Lastehaigla peaarsti Merike Martinsoni sõnul ehitati haigla pisikene lastebassein suuremaks ning beebid said ühelt Rootsi haiglalt kingituseks ujumiskoha. Samuti rajati titadele kaks võimlemis- ja massaazhisaali.

Äsja valminud vastuvõturuumid on edaspidi koormatud kaksteist tundi järjest ning neis tegutseb kolm vahetust arste.

"Samades ruumides töötab ka traumapunkt ja võtab vastu kirurg. Taastusravihaigete liikumist kergendab korruseid ühendav lift, heategevusliku jõulukontserdi tulu eest loodab lastehaigla ehitada majja toova kaldtee," märkis Martinson.

Renoveeritud korpuses uuendati mugavustega individuaalboksiosakond, kuhu arst saab ema-lapse jätta uuringutele ja ravile.

Uuringute tarvis ostis haigla tänavu toetusfondi raha eest liisinguga uue röntgeniaparaadi.

Titakärudega arstile saabuvad emmed võivad tänu linnaga kahasse rajatud 50-kohalisele parkimisplatsile veidi kergemalt teel sammuda. Haiglakvartali liikluse lapsesõbralikumaks muutmist arutavad haiglajuhid täna politseinikega.

Ehkki polikliiniku töötajad paluvad tõbiste laste heaks pikendada 10. bussiliini või suunata haigla juurde trollibussiliin, ei kavatse transpordiamet juhataja Mati Songisepa sõnul praegu ühissõidukite liikumist muuta.

"Me saame kõike teha, kui tahame, aga igasugused ümberkorraldused võtavad aega. Ei tea ju, kas polikliinikus hakkab päevas käima 300 last või mitte," pidas Songisepp liinipikendusi võimalikuks alles järgmisel aastal.

Mullu varakevadel lastehaiglasse pääsemiseks avatud Astangult algav 61. bussiliin on Tallinna Autobussikoondise suhtekorraldaja Sirje Rohti sõnul tipptundidel juba üle koormatud ning selle sõidugraafik vajab tõenäoliselt veidi muutmist, 17 ja 17a seevastu sõidavad ajuti pooltühjalt.

Valvearstid annavad abi veel vanas majas

Mustamäe lastepolikliiniku tohtrid on tegutsenud Vilde tee ühiselamus 27 aastat, enne 1972. aastat vaadati tõbiste laste kurkusid Akadeemia tee ühiselamus. Mustamäe algusaegadel paiknes tohtrite kontor Keskuse tänava kolmetoalises korteris.

"Uues kohas on veel nii palju teha. Tolmupilv käib üle pea, kui sisse astud. Aga maja eest on peasissepääs asfalteeritud ja puha," kirjeldas aeg-ajalt uut maja külastav polikliiniku vanemõde Reet Nõlvak.

Kuidas polikliinikuarstid kogu paberimajanduse ära kolivad, pole esialgu täpselt teada.

"Eks meie majandusdirektor organiseerib. Valvearstid jäävad kolimise ajaks ikka vanasse majja," rääkis Nõlvak.

Vana mööbli said koolid ja lasteaiad

Kuna uude polikliinikusse valmistati eritellimusel sinistes, kollastes ja rohelistes toonides mööbel, siis on vanavara suures osas juba koolidele ja lasteaedadele jaotatud – 54. keskkool võttis laudu-toole-kushette, Lasna-mäe 135. lastepäevakodu näiteks sai kardinad ja Kristliku Abi Keskus ravimikapid.

Vilde tänava polikliinikumajas seab end sisse erafirma laenukontor. Kaks nä-dalat tagasi, pärast uute siltide ülespanekut, sattus polikliinik löögi alla – vargad lõhkusid aknad.

Lastepolikliiniku töötajad jätavad oma kauaaegse tööpaiga maha sel reedel lõ-busa peoga, kuhu oodatakse esinema Lepistiku laste-aed/algkooli õpilasi, kes mullu veel esimeses klassis käies uuest polikliinikust pilte joonistasid.

Ehitusmehed lõpetavad töö pühapäeva keskpäevaks, arstidel jääb uude kohta sisseelamiseks nädal aega.

Uues polikliinikus leiab tööd enamik 73 meedikust. Koondati vaid pensioniealine kõrvaarst, kes töötab nüüdsest Kalamaja polikliinikus ning poole kohaga ametis olnud seedetrakti- ja maohaiguste spetsialist, kes jäigi pensionile.