Viimasel ajal Eesti teedel liiklejaid kimbutanud Rumeenia päritolu isikud on jõudnud Ida-Virumaale, kus üritavad autojuhtidelt raha välja petta.

Nädalavahetusel laekus Ida politseiprefektuuri juhtimiskeskusesse teade selle kohta, et Tallinna–Narva maantee Sillamäe ja Jõhvi vahelisel teelõigul üritavad tumedat värvi Leedus registreeritud BMW-ga liikunud mustlase välimusega isikud autosid peatada ja erinevaid ettekäändeid kasutades raha lunida.

Mustlased on politsei andmetel palunud raha, et osta kütust. Vastutasuks pakutakse “kalleid ehteid”. Näiteks Lääne-Virumaal üritati eelmisel nädalal kulla pähe vaske müüa.

Jõhvi politseiosakonna ülemkomissari Ain Kruuse sõnul tuleks peatumismärguandeid eirata ning suhtlemist vältida, et mitte langeda pettuse või ka varguse ohvriks.

Oluline on teada, et Eesti teedel liiguvad nimetatud isikud erinevate sõidukitega.

“Kui märkate maantee servas mustlase välimusega mehi peatumismärguandeid andmas, teatage sellest kohe, helistades politsei lühinumbrile 110,” soovitas Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse.

Ida politseiprefektuuri esindaja Mari Riina Rist ütles, et politsei on meeste juurest ka kahtlasi ehteid leidnud. Kuna nad pole otseselt kuritegu toime pannud, ei saa neid ka vastutusele võtta.