"Kahe kandidaadi seast tuli meil valida kas administraatori või spetsialist-administraatori vahel," ütles Ninnas. "Kuna SAPA on väga keeruline ja komplitseeritud süsteem, siis osutus valituks spetsialist-administraator. Loodame, et uuel juhil õnnestub Säästva Arengu ja Planeerimise Amet orkestrina mängima panna."

Eesti Arhitektide Liitu kuuluv Volkov on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi. Ta on töötanud metsamajanduse ja looduskaitse ministeeriumis, ajalehes Sirp ja Vasar, kultuuriministeeriumis, Ehituse TUIs, Pärnumaa Halinga kolhoosis ja arhitektuuribüroos Ollik&Volkov. Ike Volkov on olnud ka Arhitektide Liidu vastutav sekretär, aseesimees ja esimees, vahendas ETA.

Volkov on käsitlenud arhitektuuriküsimusi ka tele- ja raadiosaadetes, kirjutanud filmistsenaariume ning avaldanud värsse. Ansambli Kukerpillid liige ja juht on ta 1973. aastast.

Kui linnavalitsus kinnitab Ike Volkovi ametisse, siis asub uus juhataja tööle alates 17. septembrist. Volkov hakkab palka saama umbes 18 500 krooni.

SAPA senine juhataja Toomas Tauts lahkus ametist 25. augustist.

Piret Peensoo