Prügitalgud

  • Laupäeval jõuab sihini prügikoristuskampaania “Teeme ära 2008!”: rohkem kui 35 000 koristama registreerunud inimest asuvad 10 656 kaardistatud paika prügist puhtaks tegema. Püha-päeval peetakse selle puhul “Puhta Eesti pidu” Tallinna lauluväljakul (esinevad Riho Sibul, Liisi Koikson, Chalice, G-Enka, Veiko Tubin, Hu?), Tartus Raekoja platsil (Tõnis Mägi, vennad Johansonid, Väikeste Lõõtspillide Ühing) ja Narvas Linnuse hoovis (Vanilla Ninja, Avenüü). Pidudel antakse kätte EPL-i “Prügikolli fotojahi” võistluse ning kooliõpilaste ja lasteaialaste “Puhta Eesti unejutu” võistluse auhinnad. Kontserdi algus kõikjal kell 17.

Laadad

  • ”Tallinna kevadlaat 2008” toimub Saku suurhalli juurde paigutatavates rohkem kui 5000 m2 suurustes kerghallides. See on Põhja-Eesti suurima külastajate arvuga suve alguse suurlaat. Tallinna kevadlaada müügipinnad asuvad kõik sisekeskkonnas, seega üritus jääb kuivaks ka vihma puhul! “Tallinna kevadlaat 2008” on avapäeval ehk täna lahti kella 12–19, laupäeval kella 10–18 ja pühapäeval kella 10–16.

Laat on laupäeval ka Kotka 12, kus peetakse Kristiine kevadlaata.

Karate

  • Täna algavad 43. karate Euroopa meistrivõistlused, mis peetakse Saku suurhallis. Võistlused, kus osalevad kuni 50 Euroopa riigi parimad karatekad, avatakse täna kell 10 ja kestavad ka nädalavahetusel.

Tsirkus

  • Tallinna lauluväljakul annab laupäeval ja pühapäeval etendusi loomatsirkus, kus osalevad kuus krokodilli, neli lõvi, viis hunti, kolm hüääni, ilvesed, ahvid, koerad ja kassid.

Kunst lastele

  • Kadrioru lossis ootavad laupäeval kell 11 noored lossidaamid lapsi kas üksi või koos vanematega endale külla. Pärast pooletunnist jalutuskäiku, vestlust ja mängu minnakse töötuppa meisterdama. Seekordse lastehommiku teemaks on “Moekahinad”. Oodatud on 5–11-aastased lapsed.

Flamenko

  • Tallinna raekojas kõlab laupäeval kell 18 hispaania muusika. Kontsert “Flamenkofantaasiad” tutvustab Hispaania mõjutustega barokkmuusikat ja Hispaania rahvusromantilisi teoseid. Kontserdi teine pool on pühendatud flamenkole.

Tšellol esinev Ramon Jaffe sai kava kokkupanekuks inspiratsiooni oma sõbralt Pedro Bacanilt, kes oli üks tänapäeva suuremaid flamenkokitarriste.