Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel tuleb tänane päev vahelduva pilvisuse ja mitmel pool vihmahoogudega.

Kraade lubab ilmajaam tänaseks 18-24. Tuul puhub põhjakaarest öösel 3-10 m/s.

Homme on vahelduva pilvisusega ilm, kohati võib sadada hoovihma. Sooja tuleb veidi vähem kui täna - 16-22 kraadi. Puhub põhjatuul 4-10, rannikul kuni 12 m/s.

Pühapäeval on samuti vahelduva pilvisusega ilm. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool hoovihma. Sooja jääb iga päevaga vähemaks, pühapäeval on 15-19 kraadi. Puhub põhja- ja loodetuul 3-9 m/s.

Esmaspäeval on pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma. Sooja tuleb kraadivõrra vähem kui pühapäeval - 14-18 kraadi. Päeval puhub tuul tugevamalt kui nädalavahetusel. On loode- ja läänetuul 5-12 m/s, mis õhtul nõrgeneb.

Sünoptik Merike Merilain ütles Ilm.ee vahendusel, et sel aastal on suvise õhutemperatuuri tähis, mis on +10°C 1,5 km kõrgusel, jäänud õige kaugele Vahemere kanti ning ajutine soojalaine on ka Kesk-Euroopast taandunud.

"Samuti saab tänasega läbi põhjanaabreid külastanud suvesoojus kõrgrõhualas ning edaspidi istume nendega ühtviisi jaheda tsüklonaalse duši all," rääkis Merilain.

Merilainu sõnul võiks soojalaine meieni kanduda siis, kui Ida-Euroopas tekiks kõrgrõhuala, mille lääneservas lõunavoolus Vahemere kuumus ka meie laiustele jõuaks. "Kõrgrõhuala asemel peatub aga Loode-Venemaal ja Karjalas jaheda õhuga täidetud tsüklon," ei anna Merilain soojale ilmale lootust.

"Ootame siis vanarahva tähiseid, juba järgmine neljapäev ongi seitsmevennapäev, suve teise poole ennustaja. Eilseil andmeil oli sel ajal Barentsi merel võrdlemisi äge tsüklon, mis hoidis elus ka Põhja-Euroopasse jäävaid väiksemaid osatsükloneid. Selle olukorra kohta sobib vanarahva tähelepanek - kui juulis ilmad muutlikud, pole püsivaid ilmu veel augustiski loota."