Birdwatchi korraldajaks on maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus Birdlife International ning Eestis koordineerib ürituse läbiviimist Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ).

Ornitoloogiaühingu teatel korraldasid üle-euroopalise linnuvaatluse raames väljasõite Eru Lahe Rannarahva selts ning Tallinna, Läänemaa ja Ida-Viru linnuklubid. Lisaks neile oli kogenud vaatlejate juhendamisel võimalik linde tundma õppida Sõrve ning Kabli linnujaamades.

Pühapäeva pärastlõunaks oli EOÜ-le oma vaatlustulemused edastanud üle 60 linnuvaatleja. Loodushuvilised loendasid kahe päeva jooksul 112 000 isendit 147-st liigist.

Kolmeks kõige arvukamaks linnuliigiks osutusid metsvint (21 000 isendit), viupart (17 700) ning valgepõsk-lagle (13 500). Põnevamatest liikidest nähti väikepütti, lõunatirku, randkiuru, rabapistrikut ja koldvinti. Suuremaid linnuharuldusi tänavusel Birdwatchil ei kohatud – ka reedel leitud Eesti esimene tundra-neppvigle jäi linnusõpradel nädalavahetusel leidmata.

Lõplikud tulemused vaadeldud lindude hulga ja osavõtjate arvu kohta tehakse oktoobri lõpus, kui EOÜ-sse on laekunud viimased nimekirjad. Tavapäraselt osaleb Birdwatchil umbes paarsada inimest, kuid paljud vaatlusnimekirjad saadetakse ära alles oktoobri lõpuks.

Kõigil Birdwatchil kaasalöönutel tuleks oma tähelepanekud Eesti ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt oktoobri lõpuks, kui tehakse Birdwatchi lõplikud kokkuvõtted.