11. ja 12. aprillil toimuva ürituse eesmärk ei ole tõsiteaduslik ning linnuvaatluspäevadel kaasalöömine ei eelda suuri ettevalmistusi ega jõupingutusi: tuleb lihtsalt leida aega kahe päeva jooksul linde vaadelda, olgu siis tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel, teatas Eesti ornitoloogiaühing.

Kirja võiks panna kõik linnuliigid, keda kohtate või kuulete vahemikus laupäeva päikesetõusust kuni pühapäeva päikeseloojanguni. Samuti soovitavad ornitoloogid kasvõi hinnanguliselt üles märkida, mitut lindu te igast liigist sel ajavahemikul kuulsite või nägite.

"Palume ka juurde märkida, millises piirkonnas te oma tähelepanekuid tegite ning millised olid teie huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega," seisab ornitoloogiaühingu teates.

Kokkuvõtted oma vaatlustest palutakse saata Eesti ornitoloogiaühingu kontorisse hiljemalt 1. maiks kas kirja teel aadressil Pk. 227, 50001 Tartu, "Linnuvaatlus" või e-maili teel aadressil andrus.kuus@eoy.ee. Linnuvaatluse materjalid on kättesaadaval ka EOÜ kodulehel www.eoy.ee.