Kööginoaga oma naise tapnud ning 2,5-aastase lapse kolju elajalikult purustanud mehe mõistis Harju maakohus eile eluks ajaks kinnisesse vanglasse.

27-aastane Rainar Roos tappis Harjumaal Aegviidus kööginoaga oma elukaaslase Jaana ning 2,5-aastase pisipoja Timoni, sest naine tahtis mehe juurest pidevate peksmiste ja armukadedushoogude pärast koos lastega vanemate juurde minna.

"Andke mulle andeks, ma pole midagi paha pärast teinud," kirjutas Rainar pärast tapatööd sündmuskohale mahajäetud hüvastijätukirjas. "Lihtsalt närvid ütlesid üles. Tahaksin kõik heaks teha, aga nüüd on see võimatu...kui oleks neil endil selline pinge sees olnud nagu minul."

Ööl vastu neljandat juunit lõi Rainar oma naisele magamistoas 12 noahaava rindkerre, kaela ja põlvedesse.

Rainar tappis ka samas toas viibinud pisipoja, kellele lõi rusikaga pähe, purustades lapse koljuluu.Kohutavad piinad

Rainari vanem poeg Carlos viibis samal ajal Jänedal tuttavate juures. "Rainar lõi oma naist noaga palju kordi ja pika aja vältel," ütles kohtunik Malle Preimer. "Suure hulga haavade löömine valmistas naisele erilisi piinu ja kannatusi."

Kõik Jaana haavad olid vererohked. Ekspertide sõnul oli naisele löödud esimeste noahaavade ja viimaste torgete vahe vähemalt pool tundi.

Preimer nentis, et kohtul polnud võimalik kindlaks teha, kumma ohvri tappis Rainar esimesena, kuid vaieldamatu on see, et ühe neist tappis ta teise silme all.

"See on eriline julmus," märkis Preimer. "Ka 2,5-aastane laps tajub mõrtsukalikkust."

Pärast tapatööd viskas mees verise kööginoa vett täis pesukaussi, kirjutas hüvastijätukirja, keeras ukse lukku ja läks maja lähedale raudteetagusesse metsa, kus istus neli tundi, kavatsedes enesetapu sooritada.

Lõpuks enesetapu mõtted taandusid ning mees läks hoopis Kadrinasse õe juurde, kellele juhtunu ära rääkis. Pärast õega rääkimist teatas Rainar mõrvatööst politseisse.

Kohtus mees ennast siiski süüdi ei tunnistanud ja väitis, et avastas tapetud naise ja lapse alles hommikul, kui üles ärkas.

Rainar rääkis kohtus, et kaks või kolm mõrtsukat pidid ta une pealt peast uimaseks lööma ja siis, kui ta juba teadvusetu oli, naise ja lapse tapma. "Mind jäeti ellu, et oleks, keda kahtlustada," ütles Rainar, püüdes jätta muljet, et ta on vaimuhaige, kes ei mäleta, mida on korda saatnud.

Psühhiaatrid tegid mehele põhjaliku kohtupsühhiaatria ja -psühholoogia ekspertiisi ning tuvastasid, et Rainar oli kuriteo sooritamise ajal vastutusvõimeline ning võimeline oma tegude tähendust mõistma ning neid juhtima.

Enne kuritöö toimepanemist oli Rainar mitme kuu vältel oma naist armukadedusest ajendatuna peksnud, vägistanud ja kägistanud.

Juba varem oli Rainar naist mitmel korral kodus noaga ähvardanud ning tappa lubanud. Ühel korral loopis ta raevuhoos nuga uksepiita ning käristas noaga kardina ribadeks.

Kavatses lahkuda

Tunnistajate ütluste kohaselt kurtis Jaana enne surma tuttavatele, et mees ei luba tal lühikesi riideid kanda ega päevitada, ilma temata kusagil käia ja teiste inimestega suhelda.

Viimase kuu jooksul käis Rainar päeval töö juurest kodus naise tegemisi kontrollimas. Kord kuulsid naabrid, kuidas mees naist õues värdjaks sõimas.

Jaana rääkis tuttavatele, et Rainar ähvardas teda lahkumineku puhul kellelgi julmalt vägistada lasta.

Lõpuks saavutas Jaana Rainariga kokkuleppe, et läheb mõneks ajaks lastega oma vanemate juurde elama, kuid tuttavatele ütles ta, et ei kavatse enam iialgi mehe juurde naasta.

Suurroimad

* 1997 - Tallinna kesklinna korteris tappis hiljem pikaks ajaks vangi mõistetud kurjategija elajalikult kaks inimest

* 1998 - Kohtla-Järvel tappis pärast eluks ajaks vangi mõistetud kurjategija neli inimest narkomüügipunktis

* 1998 - Sillamäe kolmikmõrv, tapeti kaks pensionäri ja laps

* 1998 - Narvas narkomaanide korteris tappis kurjategija kaks inimest

* 1999 - Rakveres tappis ennetähtaegselt vabastatud mees eti joomingu käigus kaks inimest

* 1999 - Vääna-Jõesuus tapeti röövimisel kaks meest

* 1999 – Valgas tapeti röövimise eesmärgil kaks pensionäri

* 1999 - Tartu nelikmõrv, deliiriumis mees tappis kaks täiskasvanut ja kaks last.