Seltsi esimehe Ivo Saarma sõnul saab ühe haigla likvideerimisest rääkida alles siis, kui on välja ehitatud Tartu Naistekliinik, mis aga pole reaalne enne 2010. aastat. Praegune Tartu Naistekliinik on ülekoormatud ja ei saa võtta lisapatsiente teistest maakondadest, rääkis Saarma ajalehele Koit.

Saarma kinnitusel avaldas Eesti Naistearstide Selts heameelt, et Põlva linnavalitsus on valmis kohaliku haigla sünnitusabiosakonna püsimajäämist toetama. Kui Põlvamaal ollakse seisukohal, et sünnitus-, kirurgiline ja günekoloogiline abi peaks jääma, siis peaks sündima ka mingi kompromiss arengukava raames, ütles Saarma.

Eesti haiglate arengukava kohaselt kavatsetakse Valga haigla sulgeda. "Meie selts on arvamusel, et sünnitusabi Valgas peaks jääma," nentis Saarma. Tema sõnul on Valga haiglas tehtud suuri investeeringuid, sünnitusosakond on kaasaegne ja selle sulgemine oleks selge raiskamine.

Samas on Eesti Kirurgide Selts Valga haigla kirurgiaosakonna sulgemise poolt, kuid sünnitusabi ilma kirurgiata eksisteerida ei saa.