Protsess pidi teisipäeval jätkama tunnistajate ülekuulamist kriminaalprotsessis suure koguse amfetamiini veos ja mitmetes teistes kuritegudes süüdistatava Margus Metsa üle, teatas uudisteagentuur ETA.

Keskkriminaalpolitsei süüdistab Metsa lisaks narkootilise või psühhotroopse aine ebaseaduslikule hoidmisele ja veole ka riisumises, kelmuses, salakaubaveos ning isikut ja kodakondsust tõendava või muu ametliku isikliku dokumendi riisumises, samuti võõra ametliku isikliku dokumendi kasutamises.

Keskkriminaalpolitsei vahistas varem korduvalt nii Eestis kui ka Soomes kuritegusid sooritanud Metsa ligi kahe kilogrammi amfetamiiniga mullu märtsis Tallinnas Viljandi maanteel asuvas Barrel BG tanklas.

Politseitöötajad võtsid Metsa sõiduautost ära 1980 grammi 23-protsendilist amfetamiinsulfaati, mis sisaldas puhast amfetamiini ligi 330 grammi.

Mets taotles mullu augustis Tallinna linnakohtult kautsjoni vastu enda vahi alt vabastamist, kuid kohus jättis mehe taotluse rahuldamata. Metsa kautsjonitaotluse jättis mullu 19. septembril rahuldamata ka Tallinna ringkonnakohus.