Läbiotsimine toimus ka linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigase kabinetis, kuid teda kinni ei peetud, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Kriminaalasja raames peeti eile kinni ka kolme Narva linnas tegutseva ettevõtte juhid, kelle nimesid prokuratuur ei avalda.

Kriminaalmenetluse raames uuritakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel ja altkäemaksu võtmist abilinnapea poolt ning temapoolset konkurentsikuriteole kaasaaitamist.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kase sõnul oli tuginedes eeluurimisel seni kogutud andmetele Narvas tekitatud ettevõtjate ja abilinnapea koostöös olukord, kus riigihanked võideti teatud ringi ettevõtete poolt. Väljaspool seda ettevõtete ringi olevad ettevõtjad ei pääsenud hangetel osalema.

Juhtumit menetleb kapo koos Viru ringkonnaprokuratuuriga.

Abilinnapea Filippov ning kolme ettevõtte juhid on esialgu kahtlusalustena kinni peetud 48 tunniks.

Filippovi juhib Narva Linnavara- ja Majandusameti ning Arhitektuuri- ja Linnaplaneerimise Ameti tööd.

Vahi alla võetud abilinnapea kuulub ka ASi Narva Soojusvõrgu nõukogusse.

Narva Linnavalitsuse poolt 1999. aastal asutatud AS Narva Soojusvõrk alustas 2000. aasta lõpus soojusenergia ostu, jaotamise ja müügiga.

Praegu on ASi Narva Soojusvõrgud enamusosanik on AS Narva Elektrijaamad kaudu Eesti Energia, kellele kuulub 66 protsenti ettevõttest. Ülejäänud osa kuulub Narva linnale.