Suurimaks eelarve tuluallikaks on üksikisiku tulumaks, mis moodustab 33,6 protsenti eelarve tuludest. 2002. aasta eelarve tuludes on ette nähtud dotatsioon riigieelarvest, mis on suunatud 60,4 miljoni ulatuses hariduskuludele 23,5 miljoni krooni ulatuses toimetulekutoetusteks.

Kulud sotsiaalsfäärile moodustavad 69 protsenti Narva linnaeelarvest, kulud linnamajandusele 12,8 protsenti ning üldvalitsemiskulud 6,1 protsenti eelarve kogumahust.

Kuludes on ette nähtud investeeringud 17,9 miljoni krooni suuruses summas laenu saamise arvel. Laenu tagastamise ja intresside summaks on vastavalt lepingutele ja graafikutele planeeritud 27,226 miljonit krooni.

Eelarve reservis on nähtud ette eelarveliste asutuste kommunaalteenuste tariifide suurendamine, koolieelsete õppeasutuste pedagoogide palgafondi suurendamine kuni 15 protsenti, sotsiaalabiameti asutuste töötajate palgafondi suurendamine 15 protsendi ulatuses ning kõigi ülejäänud eelarveliste organisatsioonide ja asutuste töötajate palgafondi suurendamine 10 protsendi ulatuses.

Eelarve kulud on esitatud arvestades minimaaltöötasu kasvamist 1850 kroonini.