Narva linnavolikogu pidas eile oma kaks esimest istungit. Esimesel valiti volikogu esimees, teisel linnapea. Mõlemal juhul vastaskandidaadid puudusid. Anatoli Paal sai 31 võimalikust 25 poolthäält, Murd 26.

Murd ütles pärast valimist Eesti Päevalehele, et 26 poolthäält tähendab tema jaoks võimalust teha volikogus kõigiga koostööd.

"Mulle meeldinuks ka mõni teine linnapeakandidaat, siis oleks valimised olnud enam valimiste moodi. Nüüd kippus jääma kuidagi hääletamise mulje," selgitas Raivo Murd.

Oma eestikeelses kõnes linnavolikogule lubas Murd senise linnavalitsemise liini jätkumist. Ta rõhutas meeskonnatöö vajadust nii linnavalitsuses kui ka valitsuse ja volikogu vahel. "Küsimustele vastamise järel oli mul selg märg," selgitas Murd valimistele eelnenud arvamustevahetust.

Mullu jõulukuus viiekümneseks saanud Murd valiti esmakordselt Narva linnapeaks 1993. aasta detsembris. Varem oli ta töötanud Narva-Jõesuu sanatooriumi direktorina ja juhtinud ühiskondlikus korras Virumaa Fondi.

Oma karjääri alustas Narva ajaloo 13. linnapea Murd Kohtla-Järvel rajooni ALMAVü komitee esimehena. Murdil on kodus Valgevene NSV meistrivõistluste hõbemedal 4x100 meetri jooksus.

Oma töö kohta Narva linna juhtimisel on Murd arvanud, et see meenutab miiniväljal laveerimist, kus ei tohi eksida. Septembris toimunud presidendivalimiste eel oli Raivo Murdist juttu kui omavalitsuste võimalikust presidendikandidaadist.

REIN SIKK