Neljast vangist kaks, Imro Kirsipuu ja Rünno Lillepeska on korduvalt vanglatest ja politsei käest põgenenud. "Nad on meil profid põgenejad," ütles vanglate ameti peadirektori asetäitja Valeri Kravets. Esmakordselt põgeneda üritanud mehed istusid kinni mõrva eest.

Kabruska sõnul saagisid vangid trelle mitu päeva. "Eks nad päeval vaikselt saagisid, ega valvurid jõua neid iga viie minuti tagant vaatamas käia," ütles Eesti suurima vangla asedirektor.

Range reÏiimiga Murru vangla ühes eluplokis istub kinni 200 kurjategijat. Igasse kambrisse kaamera panemiseks puudub vanglate ametil raha.

Põgenemise avastas kambrisse sisse vaadanud vangivalvur. "Ta vaatas luugist sisse ja nägi, et mehed on kadunud," lausus Kabruska.

Valeri Kravets ei pidanud põgenemiskatset eriti oluliseks sündmuseks. "Selliseid katseid on meil väga tihti," kinnitas ta.

Korterivarguste eest vangis olev 19-aastane Kirsipuu on varem põgenenud kaks korda.

1997. aasta juulis põgenes ta koos kuue kaaslasega Viljandi noortevanglast. Kirsipuu lõi koos kaaslasega metalltoru ja kangiga pähe meditsiiniõele, valve- ja järelevalveinspektorile. Seejärel kangutasid nad eest aknaraami ja trellid. Siis tabati Kirsipuu nädal hiljem ühest Lasnamäe korterist, kus nooruk osutas politseinikele vastupanu ja üritas taas põgeneda.

Teist korda põgenes Kirsipuu eelmise aasta septembri alguses politseikonvoi käest Tallinna linnakohtu ees. Politsei tabas ta taas nädal hiljem Lasnamäelt, kuid seekord ta vastupanu ei osutanud.

Lillepeska (24) põgenes koos kahe kaaslasega politseikonvoi käest 1996. aasta novembris Tallinna ringkonnakohtu ees. Nad olid kolmekesi üksteise külge aheldatud, kuid neil õnnestus rauad märkamatult lahti muukida. Lillepeskal õnnestus end politsei eest varjata kaks kuud, enne kui ta Maardus tabati.

"Põgenemine on nende elu- unistus," ütles Kirsipuu ja Lillepeska kohta Murru vangla asedirektor.