Kohale saabus ka hulgaliselt tuntud eestlasi, kellele on saanud tavaks kohtuda reede-õhtustel NY Eesti Haridusseltsi korraldatavatel üritustel.

"Otsustasime õhtu läbi viia vaatamata linnas endiselt valitsenud rusuvale meeleolule. Suur toetajate arv näitas, et see tragöödia ei jätnud puudutamata kedagi," ütles ajalehele Eesti Maja mänedzher Ell Tabur.

Pileti hinnaks oli 5 dollarit millele lisandus 10-20-dollariline vabatahtlik annetus. Kokku osales peol sadakond peamiselt noorema-poolset eestlast. Nii Blind kui ka NY Eesti Haridusselts annetasid kogu õhtu tulu katastroofis kannatanute fondile New Yorgis.

"Blind'i" laulja Urmas Voolpriiti sõnul oli eelnev nädal masendav. "Ka meie esinemine festivalil lükati edasi. Hea tunne, et suutsime oma muusikaga inimesi aidata," ütles Voolpriit.

22. septembril kollaboreerusid Eesti Majas siinsed eesti soost DJ-d. Täismaja kohale toonud õhtu tulud kanti Maailma Kaubanduskeskuse katastroofis hukkunud tuletõrjujate perekondade abistamisfondi.

Ühisprojekti autor ja eestvedaja Indrek Põder leidis, et "aeg seda laadi peo pidamiseks polnud just kõige parem, kuid tegime seda siirast soovist toetada teiste päästmisel oma elu kaotanud tuletõrjujate peresid."