Tänavu suve algul, 2. juunil pandi Vladimiri oblastis Sobinski tööstuspargile nurgakivi ja pidulikul sündmusel võttis sõna ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee president Rene van der Linden, selgub Noble House Groupi veebilehelt.

 „Ma olen kindel, et see tööstuspark toob piirkonda hüvesid ja õitsengut. Ma tahan teile kinnitada, et ma armastan teie piirkonda ja soovin teile õitsvat edu. Mulle on suur au ja nauding täna siin olla,” rääkis Linden.

Noble House Group'i kodulehel tööstuspargi nurgakivi panekut kirjeldavas artiklis seisab must-valgel: "Noble House Group’i juhatuse esimees ja ENPA president Rene van der Linden hakkas vabatahtlikult ehitustööde juhiks." Ehitustööde tulemusel valmivasse tööstusparki investeeritakse kokku 500 miljonit eurot ehk 8 miljardit Eesti krooni.

Van der Lindeni Venemaa-huvid tõi päevavalgele Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson, kes näitas materjale, millest ilmnes, et van der Linden on Venemaale tööstusparki rajava Hollandi ettevõtte vaatlejate kogu esimees.

Van der Linden ise aga väidab, et tal ei ole praegu ning ei ole ka kunagi varem olnud mingit seost ühegi Venemaa ettevõttega. Samuti ei ole van der Linden enda sõnul ühegi firma juhtkonnas, millel oleks Venemaaga seotud majanduslikke huve