„Kui keegi suudaks mõistlikult ära seletada, et mis abi sellest oleks kui Eestisse üks partei juurde teha. Siis oleks neid kisklejaid veelgi rohkme, meie eesmärk on ikka hoopis teine,“ kinnitas Nõlvak Päevaleht Online’ile.

Tema sõnul oleks liikumise baasilt erakonna loomine järjekorde pettumus Eesti rahvale.

„Paljuski on võib-olla ka meie viga see, et me ei suuda nii lihtsalt välja öelda kuidas kodanikühiskond töötab,“ nentis Nõlvak.

„Võib-olla see poliitilisus tuleb sellest, et olukord on märksa hullem kui tol ajal, mil me seda mõttetalgut korraldama hakkasime,“ mõtiskles ta.

„Olen paar korda varemgi öelnud ning oma toimkonnas ka selgeks rääkinud, et kellegil meist ei ole ambitsiooni erakonda luua,“ jätkas Nõlvak.

Filmimees Artur Talvik avaldas tänases Eesti Päevalehest kartus, et ühsikondlike muutuste asemel toimub Minu Eesti eestvõttel järjekordne tulutu jahumine ja kõik jääb endiseks. Samuti näeb ta ohtu, et liikumisest võib saada poliitiline partei.

„Kui me seda ise ka usuks, et nii läheb, siis me ei teeks sellist üritust,“ vastas sellise seisukoha peale Nõlvak.

„Seda, et Talviku külas on asjad hästi, tahaksin tuua pigem positiivseks näiteks, et Eestis on täitsa palju kohti, kus inimesed on ärganud ning nad saavad aru, et neist endist sõltub kodukandi heaolu,“ jätkas ta.

„Eestlane on sellise alalhoidlikuma mõttelaadiga, et uus asi on ikka hirmutav,“ ütles Nõlvak.

Ta lisas, et ei oska täna nimetada ühiskonnas ühtegi konreetset jõudu, kes tunneks, et see mida nad teevad on suisa vale.

„Kui kellelgi on tunne, et see võib vale olla, siis tulgu kampa ja aidaku asi õigeks mõelda,“ sõnas Nõlvak.