“Inimene läks lekkiva ballooniga ruumi, pläru hambus, ja kohe käis ka sähvakas. Keegi õnneks tõsisemalt kannatada ei saanud, kolmel inimesel tupsutas kiirabi näo üle, haiglasse ei pidanud seekord kedagi viima,” rääkis Teiter.

Leegid jõudsid kiirelt teisele korrusele, kus pööning ja katus ning teised ülemised ruumid – kokku 150 ruutmeetrit – sisuliselt hävisid. Tulekahjule pandi piir kella kaheteist paiku, sel ajal oli Nõmme teel liiklus suletud.

Kuna Lilleküla pritsimeeste kohale jõudes oli maja lausleekides, kutsuti appi komandod Nõmmelt, Mustamäelt, Koplist ja Tondilt. Sündmust julgestas ja pererahvale andis esmaabi Nõmme kiirabibrigaad.

“Moraal on see, et keegi ei läheks gaasihaisu tundes pläruga asja uurima,” ütles Teiter. “Uks kinni, koni kustutada ja avada aknad ning ruum läbi tuulutada. Samuti ei tohi kahtluse korral elektrit sisse lülitada, sest pistikus tekkiv säde võib lekkinud gaasi süüdata, samamoodi ei soovitata kasutada mobiiltelefoni, sest kuuldavasti võib ka see gaasi süüdata.”

Gaasiga juhtub õnnetusi harva, keskmiselt üks-kaks korda aastas. “Latakad on neil juhtudel tavaliselt üsna suured,” märkis Teiter.