Eile pandi lukku Nõmme turu väravad ja hakati tegema ettevalmistusi sealsete putkade ja pudupoodide lammutamiseks. Eeltöödena lülitati välja elektrivõrgustik ja eemaldati majadelt eterniitkatused, täna hakatakse ekskavaatorite ja buldooseritega hooneid lammutama.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra hinnangul ootab ees kiire aeg, sest turuhooned peavad olema kadunud juba 21. jaanuariks. „Lammutustööd lähevad maksma ligikaudu 300 000 krooni,” teatas Vakra. „Kuu lõpus alustatakse aga juba uue moodsa turukompleksi rajamist. Esmased tööd on vee- ja kanalisatsioonivõrgu ehitamine ning elektritööde tegemine, pärast seda hakatakse rajama uusi hooneid.”

Vakra sõnul loodetakse renoveerimisega muuta turg nõmmelastele atraktiivsemaks.

„Praegu on turu külastajate arv aasta-aastalt vähenenud,” selgitas linnaosavanem.

Suursugune turuhoone jääb

Linnaosavanem rõhutas, et renoveeritud turg ei toetu ainult sellele, et seal on odavamad hinnad, vaid tahab silma paista eestimaise hea kvaliteediga ning sobib muu hulgas ka vaba aja veetmiseks.

Endist turumiljööd jäävad meenutama 1930. aastal valminud ja praegu muinsuskaitse all olev suursugune turuhoone ning paar üksikut müügikioskit, kõik muu tuleb uus. Näiteks ehitatakse turuplatsile purskkaev ja rajatakse tingimused liha-, kala- ja piimatoodete müügiks.

Renoveeritud Nõmme turg avatakse külastajatele hiljemalt mai lõpuks, linn investeerib sellesse 20 miljonit krooni.