„Nii kaua oli turuhoone taastamist oodatud, ent oma taastatud endises hiilguses püsis ta vaid napilt pool aastat,“ meenutas linnapea 29. aprilli, kurba päeva, mil taastatud ja alles mullu sügisel avatud turuhoone maani maha põles.

„Selle kurva sündmuse taustal oli siiski midagi ka positiivset. Saime teada, kuivõrd oluline on tegelikult Nõmme turg nii nõmmelaste endi kui ka paljude teiste jaoks. Üllatavalt suur hulk oli neid, kes pakkusid oma abi turuhoone taastamisel,“ tunnustas Savisaar.

Linnapea sõnul ei ole turg pelgalt kauplemise koht. „Turgudes on palju rohkem sooja suhtlemist ja kodusust kui kõledates ostukeskustes,“ ütles Savisaar.

„Lubasime selle hoone uuesti üles ehitada ja täna seisabki see maja jälle teie ees. Muinsuskaitsjate valvsa pilgu all on turumaja täpselt selline nagu arhitekt Robert Natuse projekt ette nägi ja minu meelest võib tulemusega rahule jääda.“

Savisaar tõdes, et Nõmme turu avamist eelmise aasta kevadel võib nimetada turgude ärkamisajaks. „See oli murrang, misjärel hakati üle Eesti turge korrastama ja talupidajatel avardusid võimalused oma tooteid turustada.“

Aktiivne turgude loomine näitab Savisaare sõnul, et tallinlased armastavad turul käia ja varsti ei pea enam kodunt kaugele sõitma, sest igas linnaosas on oma väike armas turg, kust soodsalt värsket kodumaist kaupa osta.

Nõmme turuhoone hävis täielikult 29. aprillil toimunud tulekahju tagajärjel. Hoone taastamistööd läksid maksma veidi üle nelja miljoni krooni.

Hoone taastati arhitekt Robert Natuse 1930. aastal valminud projekti järgi. Väliselt näeb hoone välja endine, kuid maja sisemus on saanud uue ilme. Interjööris on kasutatud kaasaegseid viimistlusmaterjale ning hoone vastab uutele hoonetele kehtestatud tuletõrjenõuetele.

Turuhoone avamisel esinesid Nõmme muusikakooli brassansambel ja Nõmme kultuurikeskuse pillikoor .

Turuhoones hakatakse müüma eestimaist toidukaupa, nagu enne põlengutki: puu-, juur- ja aedvili, hoidised, liha- ja piimatooted.

Pärast turuhoone põlengut algatas Nõmme Heakorra Selts annetuste kogumise turuhoone taastamise toetuseks. Annetatud raha eest osteti turuhoone fassaadile sepistähed, mis põlengu tagajärjel hävisid. Tähed läksid maksma 38 300 krooni. Ülejäänud annetustena kogutud summa eest tellitakse suurendatud koopiad turuhoones üleval olnud vanadest fotodest ja projektide joonistest.