Žürii otsuse kohaselt tõi Vallnerile võidu selged ideed, kohatunnetus, tundlik materjalikäsitlus, detailidesse süvenemine, aktiivne ja edukas osavõtt avalikest konkurssidest, pedagoogitöö ja arhitektuurielu tutvustav avalik tegevus, teatas Eesti Arhitektide Liit.

"Vallneri tööde enamik on avalike konkursside võitudena saadud, mis on võimaldanud tal tegeleda buumipressingust sõltumatu arhitektuuriga. Arhitektina on ta põhjalik ja oskab suurepäraselt luua arhitektuuri, mis sunnib end vaatama, uurima ja kogema. Siiri tegevus arhitektuuris on silmapaistvalt omanäoline ja tervikut haarav, nii projektides kui kirjatöödes," hindas žürii naise tööd.

Noore Arhitekti Preemia anti välja esmakordselt ja eesmärgiga tunnustada noorte arhitektide innovaatilist ja loovat mõtlemist. Preemia algataja on Heldur Meerits ning auhinnaks on maailmareis väärtuses 70 000 krooni, et aidata arhitektil avardada oma silmaringi veelgi.

Žüriisse kuulusid arhitektuurikriitik ja Madalmaade arhitektuuriajakirja A10 peatoimetaja Hans Ibelings, arhitektid Inga Raukas ja Peeter Pere ning ettevõtjad Heldur Meerits ja Heiki Kivimaa.