Mitte lihtsalt poodnikud

Lapselikku ja romantilist mööblikraami pakkuva salongi sünd oli üks suur juhuste kokkulangemine. “Minu isa on massöör ja käib naisi mudimas. Eks mõni lasteaednik rääkis talle, et õppevahendeid on vaja. Isa leidis, et lastele tuleb töökohad tagada ja lõi vennale firma, sest mul juba oli töö. Vennale ei pakkunud arvutuspulkadega tegelemine midagi ja nii tulin isale appi mina,” meenutas firmajuht Evely Kasemaa (26) nelja aasta tagust aega, mil mööblimaalidega algust tehti.

Evely tõi firmasse müügimolekuliks juurde sõbranna Siiri Tiivitsa (26). Juhuslikult leiti kampa kunstnik Annika Alus (33) ja sama ootamatult õnnestus poeruumideks saada just selline roheline puumaja, mida otsiti.

Poppy poe kõrval õpib Siiri IT-juhtimist, et kunagi teha üle Euroopa kuulsale poele internetti tellimislehekülg.

Kuldpruun kunstnik Annika juhib solaariumikeskust, Evely poputab prügikastikasse ja mängib lapsega lauamänge.

Kassipildid lapse järgi

Poppy pood on tegelasi täis – päikesed ja mesilased on ostjatele alati meeldinud, ainult tähelepanelike silmadega naerulind tuli lasteaiast “koju” tagasi, sest lapsed kartsid seda.

Annika kassipiltide idee pärineb tema 11-aastase tütre Christina joonistustelt. “Ma tean küll, et ideesid ahvida ei tohi, aga oma lapselt võib ahvida,” meenutas Annika tütre sõnu.

Ehkki pilt mööblile on ostja valida, ei ole kunstnik nõus joonistama päris kõike, samas vajadusel jäljendab ka toa tapeedimustril elutsevaid vareseid. Kõiki oma mõtteid pole Annika teoks teha saanud, üks sõprade peegliraam sai siiski värviliste junnidega kaunistatud.

Kunstnik on arenevas poes üha tähtsam. Nii on äri finantspoolega tegelev Evely isa Andres vajadusel sõitnud Peipsi äärde tootjalt kapiuksi tooma, et Annika võiks tööd enne kapi ülejäänud osade valmimist alustada.

Omal ajal kardinapuul silmatud eluka järgi firmanimeks Kika andnud Evely 6-aastane tütar Getter töötab praegu poes vabatahtliku katsejänesena. “Kui temale meeldib, meeldib ka teistele lastele,” kinnitas ema.

Tegijate endi kodudest piltidega mööblit ei leia, küll aga tootjate juurest leitud ja kõpitsetud praaki.