Filmi tööpealkiri on “Toomas” ja noortel on edasi anda sõnum: ärge tehke järeldusi esimesest silmapilgust, vaid õppige inimest tundma, kirjutab Pärnu Postimees.

Et noored õppisid kõike, kirjutati ise ka stsenaarium ja seega on filmis kajastatud hetked ja probleemid vägagi kooskõlas tänapäeva noorte muredega.

Filmi peategelane on Toomase-nimeline jalgpalli armastav teismeeas poiss, kellel on lapsepõlves läbi elatud šoki (tulekahju) tagajärjel probleem – voodimärgamine. See on suur mure, sest noormees kardab osa võtta niisugustest noorteüritustest, kus ööbimine ette nähtud.

Kord võtab ta julguse kokku ja läheb päevasele sünnipäevapeole, kus end aga purju joob, magama jääb ja kardetud õnnetus aset leiab. Loomulikult satub ta eakaaslaste naerualuseks ja sellest peost kasvabki välja filmi põhiprobleem – tolerantsus.

Teismelise elu teeb pöörde, kui ta ühes finaalmängus suudab oma jalgpallimeeskonna kaotusseisust välja tuua ja pälvib tunnustust.
Filmi monteeritakse sügisel, valmimise aeg jääb aastavahetuse lähedale ning kahepäevase võttetöö tulemusena sünnib 10-minutine film.