Nisu tänaval asuva ühiselamu teisel korrusel sotsiaalkorteris elavatel, Puiatu erikoolist pärit vendadel Anryl (18) ja Gerdil (19) oli külas pommi plahvatama pannud Tõnis (17), sest ta Supilinnas elav ema jõi ning poiss ei tahtnud seepärast kodus olla.

"Ma vaatasin parajasti aknast välja ja pöörasin korraks Tõnise poole," rääkis Anry. "Siis käis ere sähvatus ja kõik kohad olid suitsu täis. Ime, et koer ellu jäi." Pomm purustas korteri kaks akent ning tekitas mitmesse kohta seintesse praod.

Plahvatuse hetkel Tõnise kõrval tugitoolis istunud Anry ning tema lähedal diivanil maganud Gert ei saanud üldse viga. Õnnetusest pääses tervena ka paari meetri kaugusel laua alla maganud Anry 1,5-kuune koerakutsikas Chetto. Anry kardab siiski, et koera kuulmine sai kannatada.

Anry väitel ei teadnud ta, et Tõnisel oli seljakotis lõhkekeha. "Oleks ma teadnud, et tal pomm kaasas on, ma poleks teda sisse lasknud," lausus noormees.

Haiglas rääkis Tõnis Anryle, et hakkas pommi külge juhtmeid ühendama ning arvas, et kellamehhanism on välja lülitatud. Kogemata see aga töötas ning püssirohi plahvatas.

Ühiselamu komandant ütles, et tema jõudis majja ainult hetk enne plahvatust. "Ma olin pääsenud tuppa vaevalt sisse, kui maja värises ja killud lendasid laiali," rääkis ta. "Üks vend jooksis ukse taha, et nüüd on vaja kiirabi kutsuda."

Seejärel jooksis komandant teisele korrusele poiste toa juurde. "Poisid olid täiesti shokis, üks oli verine, tuba üleni suitsu täis," meenutas ta.

Maarjamõisa haigla traumaosakonna juhataja Toomas Tein ütles, et Tõnise vigastused on rasked ning poiss vajab kindlasti pikaajalist ravi. "Kogu rind, kõht ja nägu on põletushaavu täis, ta ise on plahvatusest must ja tahmane," ütles Tein.

Haiglas Tõnist vaatamas käinud Anry ütles, et vaatepilt oli kole. "Keha ülemine osa on kõik põlenud ja kinni seotud," rääkis ta. "Tal olid heledad juuksed, peale sähvatust olid need mustad ja krussis nagu neegril."

Anry ja Gerdiga tegelev sotsiaaltöötaja Kaie Tamm rääkis, et pahandused poistega algasidki siis, kui Tõnis nende juures käima hakkas. Samas aga tunnistas ta, et ei saanud Tõnist joodikust ema juurde tagasi saata.

"Nende laste saatus on kõigil selline, et neid pole kellelegi vaja ja eks nad püüavad end huvitavamaks teha," lausus ta.

Mõne aasta eest viskas Tõnis pommi oma korterisse, sest tal oli ema elukaaslasega lahkhelisid.