ENL-i noortepoliitika juhi Gerd Tarandi sõnul on noortele vaja anda enam otsustusõigust kodukoha asjades kaasa rääkimisel. "Võttes arvesse üldisi demograafilisi arenguid on noorte aktiivsem roll ühiskonna kui terviku kujundamisel suisa hädavajalik", lisas Tarand.

Üldkoosolekul võeti vastu ka ühised seisukohad noorte teavitamise ja nõustamise vallas, millega soovitakse koondada maakondlikud noorte teavitamis- ja nõustamiskeskused ühtse koordineerimise alla.

Üldkoosolek valis ENL-i juhatuse liikmeks finantsvaldkonnas Eesti Noorsooprojekti esindaja Ulrika Hurt'i, kes töötab Tartu ülikooli Euroopa kolledžis.

Haridus- ja teadusministrit noortevaldkonnas nõustavasse noortepoliitika nõukogusse valiti Siivi Liivik noorteorganisatsioonist ELO, Siiri Mikk Eesti Evangeelse Luteri Kiriku laste- ja noorteühendusest, Kristjan Pomm Eesti Skautide Ühingust, Küllike Altenberg Eesti 4H-st ja Priit Lomp Rahvaliidu Noortest.

ENL-i revisjonikomisjoni valiti Eero-Jaak Vaitmaa Tartu ülikooli rohuteadlaste Seltsist ning Lianne Ristikivi Eesti gaidide liidust.

Lisaks kinnitati organisatsiooni arengueesmärgid 2008. aastaks ning aasta teemaks noorte osalus.

Eesti Noorteühenduste Liit on 2002. aastast tegutsev katusorganisatsioon, mis ühendab 51 Eestis tegutsevat noorteühendust. Selle peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas. Alates novembrist 2007 on Eesti Noorteühenduste Liit Euroopa Noortefoorumi liige.