•• Pealkirjas on üks selle peoga legendaarseks saavaid ütlusi, millega me tublid tantsujuhid väljakul tuhandeid liigutavad. Ikka hommikul üheksast kuni õhtul kümneni.

Kõrvaltvaatajale võivad need laused tunduda arusaamatumad kui raketiteadus, kuid panevad ühtmoodi vilkalt liikuma nii esimese klassi juntsu kui ka hallipäise õpetaja. Ent hinnake neid imettegevaid lauseid ise, kõik on elust maha kirjutatud.

„Neiud, seal on õpetajate inimsööja lill, mis meid ära sööb. Pääsuke aga kükitab”, „Taba raba rippa, taba raba rippa, taba raba rippa ta rappapa!”, „Te tantsite suures sõõris, mis ulatub ümber Austraalia, see tähendab, sirgel!”

„Nüüd teeme kõik minu joru järgi”, „Igaüks leiab nüüd oma partneriga mõne poosi või asendi, kus sul on hea olla. Leia nüüd see kõige parem asend! Leia nüüd koos partneriga mõni emotsionaalne poos!”, „Ja nüüd hakkavad naised tagant pa­nema!”, „Meri kükitab endiselt!”, „Neiud krutivad nüüd end peale”, „C-rühm, su jooksuaja hääl oli väga hea”, „Mari Liis plahvatab seal. Mari Liis, plahvata… nüüd!”, „Linda, hüple neile, et nad liiguks. Nüüd, Lindakene!”

„Nüüd teeb leht triipu ja hästi kiiresti. Nüüd hakkavad ka naised triipu tegema!”, „Neiud, minge metsa ära, teid ei tohi näha olla!”, „Lapsed ei lähe õpetaja sisse, sest muidu ei saa õpetaja välja!”, „Lapsed tulevad varrest”, „Kõik kükitavad. Pääsuke ka kükitab.”

„Mine raadiotorni külgmisele raamile ja näita talle C3 ära”, „Kui tuletorn on sinust möödunud, täida väljak ära! Jälgi kogu tegevust oma esipalgega”, „Sa võid nüüd oma tagumiku maha toetada. Vabandust, pe-pu-ke-se.”

Ja lõpetuseks üks tantsumaailma kuulsamaid tsitaate, nii selgemõtteline, et sellega võiks liigutada mägesid: „Ei mingit niisugust seda!”

XI noorte laulu- ja tantsupeo „Maa ja ilm” ühine avamine ja tantsupeo esimene etendus algab juba täna kell 19 lauluväljakul. Siis saab näha, kuidas massid on eelloetust aru saanud.