Vanaproua arvutuste kohaselt on aga isegi soodustuse korral tunduvalt odavam osta tervisetooteid mujalt. Näiteks tõi ta Bio-Glucosamine FORTE tabletid: kui selle hinnaks on Euroapteegis koos soodustusega 13,80 eurot, siis Kalamaja apteegis 11,80. Sarnase hinnavõrdluse tõi ta veel silmatilkade Augen Plusi kohta, vastavalt 14,80 ja 9,80. „Isegi soodustusega maksan rohtude eest Euroapteegis mitu eurot rohkem, kolme toote peale on see juba suur summa. See ei ole ju soodus,” kurtis ta ja tõstatas küsimuse: miks suunab linn pensionäre kallimasse apteeki?

Ehkki proua arvutused olid õiged, ei saa tervisetoodete ja toidulisandite (käsi- ja retseptiravimite hinnad on fikseeritud) hindu võrrelnult kuidagi öelda, et Euroapteegis hinnad muude kettidega võrreldes kõrgemad oleksid.

Oleneb kampaaniast

Selgus, et kuigi näiteks Apteek1 ketti kuuluvas Kalamaja apteegis võib silmatilkade hind olla tõepoolest paar eurot odavam kui näiteks Vabaduse platsi Euroapteegis, on asi pigem sooduskampaanias või selles, et apteek asub Kalamajas, sest näiteks Apteek1 keti Kadrioru või Viru platsi apteegis on hind sama kui Euroapteegis.