Kloostri nunnad palvetasid paavsti eest nii reede öösel, laupäeva õhtul kui ka pühapäeval enne kirikupea mälestuseks peetud missat. “Armastasime teda. Ta teadis inimeste probleeme ja oskas aidata neid, kellel oli raske, anda neile eluusku ja lootust. Usun, et ta oli püha inimene,” lausus õde Richarda, kes peab oma elu kõrghetkeks külaskäiku mullu veebruaris Vatikani ja kohtumist kirikupeaga.

Õde Richarda meenutas, et soovis paavstile edasi anda pöördumise Soome Brigitta õdedelt, kelle esindaja ta siis oli, kuid momendi suuruse tõttu jäi see tegemata. “Ta vaatas mulle sügavalt silma ja tema pilk jõudis otse minu südamesse. See oli väga tähtis ja ilus hetk minu elus,” sõnas õde Richarda.

Eesti rahva mällu on Johannes Paulus II jäänud oma 1993. aasta külaskäiguga Tallinna ja eriti sellega, et Eesti pinnale jõudes suudles ta kohe maad.

Vahetult enne paavsti surma sai teatavaks, et roomakatoliku kirik Eestis saab teist korda pärast reformatsiooni endale piiskopi. Johannes Paulus II otsusel õnnistatakse lähiajal piiskopiks senine peavikaar Philippe Jourdan (44).