Eile pärastlõunal põgenes Tallinna linnakohtu juurest röövimistes süüdistatav tallinlane Imro Kirsipuu, kes kasutas ära teda konvoeerinud politseinike hooletust. Tallinna politsei koondas eile päeval kõik oma jõud, et tabada konvoeerimisbussist pagenud Imro Kirsipuud (20), kuid hilisõhtuks polnud kurjategija-otsingud vilja kandnud.

Tallinna kriminaalpolitsei ülemkomissar Mati Erik ütles, et Kirsipuu pääses kell pool kaks päeval põgenema tänu politseinike hooletusele. “Nad jätsid viivuks kohtualused tähelepanuta ning Kirsipuu kasutas põgenemisvõimaluse ära,” kirjeldas Erik.

Kirsipuu toodi kohtusse kinnipidamissanktsiooni pikendamiseks ning ta ootas konvoibussis oma järge. Kuigi Eriku sõnul olid bussi riivid ja lukud kinni, õnnestus Kirsipuul konvoimasina tagaukse ees olevat raudvõret nihutada ning saada lahti bussi tagauks.

“Kaks konvoitöötajat seisid küll auto ees, kuid põgenemishetke nad ei märganud,” sõnas Erik. Samas lähedal seisva teise kovoibussi politseinikud olid parajasti kohtumajas.

Eriku hinnangul soodustas Kirsipuu põgenemist see, et praegu käib kohtu konvoiruumides remont ning seetõttu peavad kohtualused ootama oma järge väljas konvoimasinas.

Eile kontrollisid politseinikud mehe tabamiseks paari aadressi ning vihjet. Tallinna kriminaalpolitsei komissari kohusetäitja Artur T‰ulitski kinnitusel ootab konvoeerijad karistus. “Ametkondlik juurdlus peab selgitama iga mehe süü, selle järgi tulevad ka karistused,” lisas Erik.

Kirsipuu kuritööregister on pikk, seal on nii korterivargusi kui röövimisi, samuti vägistamine. Kolm aastat tagasi põgenes ta Viljandi noortevanglast. Politsei palub teatada lühinumbritel 110 või 002 kõiki, kes teavad midagi Kirsipuu asukohast.