Ristallergiale viitab see, kui õietolmuallergiaga kimpus olijad ei saa süüa näiteks pähkleid, õunu, pirne, ploome, kirsse, porgandeid, paprikat, tomatit, sellerit, mandleid, kasemahla ega maitsetaimi (kaneel, köömned, piprad, sinep, ingver, kurkum, koriander).

Tee nahateste

Mõnel patsiendil võib probleeme esineda ka igapäevase kartuliga. Nende söömisel tekib sügelus huultel ja suus, köhatamine, vesine nohu või lööve nahal. Sestap raskendab õitsemise ajal nende toitude söömine kindlasti ka põhihaigust.

Nii võib näiteks kartuli koorimisel tekkida lööve kätele, peamiselt sellega kontaktis olnud kohtadele ja pisaravool silmadest. Kusjuures suvine porgand ja varajane kartul põhjustavad allergiat kergemini kui vanad juurviljad talvel. Samuti põhjustavad mõned õunasordid allergiat vähem kui teised.

Et leivatoodetele lisatakse sageli mitmesuguseid seemneid, võivad kaseallergikud olla ülitundlikud päevalille-, lina-, seesami- ja mooniseemnete suhtes. Dr Maie Jürisson lisab, et allergeeni kindlakstegemiseks tehakse nahateste, aga ainult pärast õitseaega.