Pronksiöö teiseks aastapäevaks on Tallinna linnakantseleis seni registreeritud kaks Öise Vahtkonna avalikku koosolekut, millest üks toimub Tõnismäel ja teise asupaigaks on märgitud sealsamas ligiduses paiknev Hirvepark.

Mõlema kogunemise korraldajaks ja korrapidajaks on märgitud Sergei Tõdõjakov ja Sergei Tšaulin ehk kaks Öise Vahtkonna liiget. Politseis samaks päevaks vähemalt eilseks ühtegi meeleavaldust registreeritud ei olnud, kuid iseenesest võib sellise ürituse korraldamisest teada anda ka kõigest kaks tundi enne ürituse plaanitud algust.

Küll aga on politseis juba registreeritud kaks avalikku koosolekut 9. maiks. Neist ühte korraldab sama Öise Vahtkonna seltskond ja see peaks aset leidma Kanutiaias. Teise korraldajaks on aga märgitud Raigo Münter ja selle eesmärgiks nimetatud inimeste tolerantsusele kutsumist. Münteri koosolek toimub jällegi Tõnismäel rahvusraamatukogu vastas haljasalal.

Tallinna linnakantseleist öeldi Eesti Päevalehele, et Öise Vahtkonna seltskond avaldas juba ka soovi broneerida avalikuks koosolekuks Hirvepargis kogu 20. augusti päev ehk taasiseseisvuspäev. Seda luba esialgu siiski ei antud, sest koosolekuid registreeritakse kuupäevadeks, mis on lähemal kui kolm kuud.

Eelmine kord keelati

Tõdõjakov tahtis ka eelmise aasta 26. aprillil Tõnismäel samasugust koosolekut korraldada, ent toonane Põhja politseiprefekt Raivo Küüt seda ei lubanud. Selle aasta alguses sai Tõdõjakov kohtus siiski võidu ja kohus tühistas Küüdi vastavad otsused. Mees nõudis politseilt kohtu kaudu ka moraalse kahju hüvitamiseks 80 000 krooni, kuid sellega kohus ei nõustunud.

Pronksiöö esimesel aastapäeval oli üle kogu Tallinna plaanitud kokku 20 avalikku koosolekut, millest suure osa ametlikuks eesmärgiks oli märgitud toetuse avaldamine prügikoristuskampaaniale „Teeme ära!”. Päev enne 26. aprilli aga märgiti kõikide koosolekute taha kirje „ei toimu”. Ka toona oli ühe miitingu korraldajaks nimetatud Raigo Münter. Eile ta telefonile ei vastanud.