Ta lisas, et jutt käib Tarandi ametist vabastamisest, mitte tema üleviimisest mõnele teisele ametikohale välisteenistuses.

“Kui üks kõrge riigiametnik solvab valitsuse liiget, jääb mõni aeg hiljem vahele purjuspäi autoroolis ja sellele ei järgne mingit temapoolset vabandust ega isiklikku tagasiastumispalvet, siis ei näe ma muud võimalust,” lausus Ojuland.

Minister Ojulandi ja kantsler Tarandi konflikt kulmineerus juuli keskel Sangastes välisministeeriumi diplomaatide suvisel nõupidamisel.

Ojuland süüdistanud kantslerit selles, et alkoholi tarbinud Tarand olevat kasutanud temaga suheldes vulgaarseid väljendeid. Ojuland on Eesti Päevalehele öelnud, et Tarand oli agressiivses olekus ja žestikuleeris kätega, kuid otsest kallaletungi välisministrile ei olnud.

12. juuli varahommikul jäi Tarand aga purjuspäi autot juhtides Tallinnas politseile vahele. Arstlik ekspertiis tuvastas Tarandil 1,07-promillise joobe, mis kvalifitseeriti kerge joobena.

Ojulandi ja Tarandi tüli ulatub aastate taha, kui Ojuland oli välisministeeriumi ametnik ja allus Tarandile. Kantsler vallandas Ojulandi, kes ei jäänud rahule ja viis asja kohtusse. BNS