Maanteeameti liiklusohutusosakonna peaspetsialisti Urve Sellenbergi sõnul on Õllesummer ainus, kes seni üleriigilise kampaania eest raha küsinud.

“Nüüd maksame siis oma tüdrukute platsile pääsemise eest 1500 krooni pluss käibemaksu, et kainusekontroll päris ära ei jääks,” nentis ta.

Kui kõik väliüritused ja baarid hakkaksid joobekontrolli eest raha küsima, ei oleks Sellenbergi kinnitusel võimalik ulatuslikku kainet autojuhtimist propageerivat kampaaniat teha.

Juuli alguses toimuval Õllesummeril on pärast läbirääkimisi väljas kümme erkkollaste mütsikeste ja liiklusohutusvestidega kainusemõõtjat, kes soovi korral pidutsejate joovet alkomeetriga kontrollivad.

“Õllesummeri platsil kehtivad reeglid kõigile. Kõik, kes tulevad kauplema või midagi tegema, peavad maksma akrediteerimistasu,” ütles OÜ Meediaekspress turunduskommunikatsiooni

spetsialist Eva Luigas.

Akrediteerimistasu tähendab Luigase sõnul sisuliselt viie päeva sissepääsu. “Kui tegijaid lastaks tasuta sisse, siis seda õigust kuritarvitataks. Eelmisel aastal ei saanud maanteeameti kainusemõõtjad Õllesummerile, sest nad jäid oma küsimisega hilja peale,” märkis ta.

Turundusspetsialist toonitas, et Õllesummer ei ole vaid alkoholijoomise koht, pigem tahetakse pakkuda huvitavat programmi. “Meil on mitu korda olnud jutuks nime muutmine, aga Õllesummer on tugev kaubamärk,” nentis Luigas.